S-a publicat ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a

S-a publicat ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a
07 iulie 2016 Printează articolul

Astăzi, 7 iulie 2016, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, pe pagina de internet admitere.edu.ro, ierarhia la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a. Ierarhia este un element foarte important în vederea realizării admiterii absolvenţilor claselor a VIII-a în învăţământul liceal de stat. Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, s-a afişat, de asemenea, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial.

Înscrierea la liceu, pe baza mediei de admitere

Media de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%) este criteriul pe baza căruia se face înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat, fără examen. Evident, la liceele vocaţionale, cup redare în limba minorităţilor sau cup redare intensivă într-o limbă străină contează şi nota obţinută la proba de aptitudini/de limbă străină sau maternă, probe carea u avut loc în luna mai.

De mâine se compleatează fişele de înscriere

De mâine, 8 iulie, până marţi, 12 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Pentru a nu avea surpriza de a rămâne nerepartizaţi, Ministerul părinţilor şi elevilor li se recomandă să completeze un număr cât mai mare de opţiuni, ordonate cât mai realist. Mai exact, nu treceţi pe fişă un liceu la care ultima medie de admitere este superioară celei pe care o are fiul/fiica dumneavoastră, deci fiţi realişti. În intervalul 9-13 iulie, fişele de înscriere vor fi validate, operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii, care are rolul de a elimina eventualele greşeli apărute ca urmare a transcrierii mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, completării numelui candidatului sau scrierii neclare a codurilor liceelor.

Pe 19 iulie, repartizarea computerizată

În data de 19 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017. Ulterior repartizării computerizate, între 21 şi 29 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, fie pentru că nu au completat opţiuni insuficiente, fie că nu vor participa la prima etapă a admiterii computerizate, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Candidaţii repartizaţi în a doua etapă îşi vor depune dosarele la liceele la care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu