Campionatul „Line follower”/Roboţii studenţilor se întrec la Sibiu

by stiriAdmin | decembrie 16, 2016 5:31 pm

Roboţii studenţilor se întrec la Sibiu în cadrul Campionatului „Line follower”, organizat de

Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale, din cadrul Facultății de Inginerie a Universităţii „Lucian Blaga”.

Prima etapă a Campionatului de roboți ”Line follower”, se va desfășura în 20 decembrie, începând cu ora 9:00, în Holul Facultății de Inginerie.

În campionatul care se anunţă nu doar interesant, ci şi extrem de atractiv, s-au înscris 23 de echipe formate din peste 70 de studenți ai Facultății de Inginerie. Studenţii care se vor întrece în ale roboticii sunt de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-unelte și sisteme de producție, Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Ingineria Transporturilor și a Traficului, Electronică Aplicată, Calculatoare, Tehnologia Informațiilor și Calculatoare. Campionatul, sponsorizat de Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, cuprinde cinci etape, programate lunar în perioada decembrie 2016 – aprilie 2017. În cadrul fiecărei etape, roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.

Ultima probă a concursului, care va consta în prezentarea roboților și a soluțiilor tehnice folosite la realizarea acestora, este programată pentru luna mai 2017.

Programul etapei 1 din 20 decembrie 2016 este următorul:

 

Source URL: https://www.stiriutile.ro/robotii-studentilor-se-intrec-la-sibiu/