Proiect. Card de acces unic pentru toate pârtiile de pe Valea Prahovei

by stiriAdmin | decembrie 12, 2017 12:29 am

Un proiect al Ministerului Turismului are în vedere eliberarea unui card de acces unic pentru toate pârtiile de pe Valea Prahovei. În judeţul Prahova se pune problema unui turism integrat, mai precis o colaborare între toate pârtiile, indiferent că sunt de stat sau private. Astfel, cu un singur card de acces turistul poate să intre pe orice pârtie de pe Valea Prahovei. Această idee ar putea să fie benefică atât vizitatorilor, cât şi agenţilor economici din această zonă.

Zilele trecute, la Sinaia, a fost organizată o dezbatere pe tema comandamentului de iarnă din actualul sezon, gazdă fiind Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. La eveniment au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor locale din Prahova, cât şi directori sau patroni de firme care deţin pârtii de schii, de stat ori private.

Apel la solidaritate

Între subiectele dezbătute a fost şi cel legat de modalitatea în care pârtiile să intre în cadrul unui sistem integrat destinat turiştilor. Apelul făcut de ministrul Turismului, Mircea Dobre, prezent la discuţii, a fost de a se lăsa la o parte micile orgolii şi a exista solidaritate în jurul unui proiect comun.

„Cred că trebuie să ne gândim la un turism integrat, astfel încât, cu un singur skipass, turistul să aibă acces pe toate pârtiile de schi. Chiar dacă există domeniu de stat şi domeniu privat, ar trebui să avem o colaborare între toate părţile. Trebuie să lăsăm orgoliul la o parte, indiferent de coloratura politică, pentru că discutăm despre turism. Vreau să discutăm deschis şi să existe un dialog între tot ce înseamnă stat şi privat. Eu personal cred că s-ar putea găsi soluţii pentru a avea un singur skipass pe toată suprafaţa judeţului Prahova”, a spus ministrul Dobre. Acesta a mai spus că o astfel de idee, de colaborare între agenţii economici care deţin pârtii, va fi prezentată şi în judeţul Braşov.

Veste bună pentru turism

Ministrul a mai anunţat cu aceeaşi ocazie că în bugetul pe 2018 sunt prevăzute fondurile necesare acordării voucherelor de vacanţă. Aceste tichete vor fi primite de salariaţi până cel târziu în luna aprilie, în cursul anului viitor. Sunt însă firme care încă din acest an au acordat aceste vouchere.

“Începând cu 2018 sunt prevăzuţi şi banii pentru voucherele de vacanţă. Vă anunţ că în bugetul anului 2018 există filă separată pentru acest lucru. Toţi cetăţenii le vor primi până în martie-aprilie, dar deja sunt instituţii care au acordat aceste vouchere de vacanţă”, a spus ministrul de resort.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/proiect-card-de-acces-unic-pentru-toate-partiile-de-pe-valea-prahovei/