Profesori pentru elaborare subiecte de examen

by aida | septembrie 23, 2016 4:09 pm

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) caută profesori pentru elaborarea de subiecte pentru examenele din învăţământul preuniversitar. CNEE a lansat un apel pentru completarea grupurilor de lucru care vor elabora subiectele pentru disciplinele de examen din cadrul evaluărilor şi concursurilor naţionale din anul şcolar 2016-2017. Este vorba despre evaluarea competenţelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, examenul naţional de Bacalaureat, examenul naţional de definitivare în învăţământ şi concursul de titularizare. Înscrierea profesorilor interesaţi se desfăşoară între 27 septembrie şi 4 octombrie, numai prin internet, deci on-line, pe platforma disponibilă pe site-ul CNEE, la adresa www.rocnee.eu[1].

Actele necesare pentru înscrieri

Candidaţii interesaţi vor intra pe site-ul www.rocnee.eu[1] şi vor completa, în format electronic, următoarele documente:
• chestionarul de înscriere on-line;
• CV-ul în format european;
• anexe ale CV-ului (copii ale diplomelor de studii şi alte documente justificative, relevante pentru procedura de selecţie, semnate, scanate şi incluse într-un singur document care să poarte numele candidatului, în format pdf);
• respectiv o variantă originală de subiect, corespunzătoare tipului de evaluare, examen, concurs naţional şi disciplinei/domeniului pentru care s-a înregistrat candidatura, însoţită de baremul de evaluare şi de notare.

Condiţii de îndeplinit

În plus, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
• activitate de predare-învăţare-evaluare în ultimii 4 ani şcolari;
• abilităţi de operare pe calculator;
• experienţă în activităţi de evaluare educaţională, altele decât cele de evaluare curentă (membru în comisii naţionale/zonale/locale de evaluare, membru în proiecte axate pe evaluarea didactică, absolvent al unor cursuri/stagii specifice de formare în evaluare etc.);
• disponibilitate pentru participare, pe parcursul anului şcolar 2016-2017, la activităţile desfăşurate individual şi în echipă, la CNEE.
În procesul de selecţie vor avea prioritate cadrele didactice care au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare, au titlul ştiinţific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care aplică şi au gradul didactic I, II sau definitivatul.
Selecţia candidaţilor înscrişi se va desfăşura în perioada 5 – 7 octombrie 2016. Anunţarea rezultatelor se va face individual în data de 7 octombrie 2016 şi numai pentru candidaţii selectaţi.

Endnotes:
  1. www.rocnee.eu: http://www.rocnee.eu

Source URL: https://www.stiriutile.ro/profesori-pentru-elaborare-subiecte-de-examen/