Plouă cu găleata în toată ţara

Plouă cu găleata în toată ţara
19 septembrie 2016 Printează articolul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri de avertizare, astfel că în următoarele 24 de ore va ploua cu găleata în toată ţara. Plouă cu găleata în toată ţara

Cod galben

Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 10:30 – 20 septembrie, ora 21
În intervalul 19 septembrie, ora 10:30 – 20 septembrie, ora 21, vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

Cod portocaliu

În intervalul 19 septembrie, ora 15 – 20 septembrie, ora 12, în judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60…80 l/mp.
În plus de ploi, în toată ţara temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu