Plimbare de epocă/Cu mocăniţa prin Ţinutul Secuiesc

Plimbare de epocă/Cu mocăniţa prin Ţinutul Secuiesc
19 aprilie 2017 Printează articolul

Dacă sunteţi dornici de o aventură şi o întoarcere  în secolul trecut, atunci puteţi alege o  plimbare cu mocăniţa (o mică garnitură de tren, veche de peste un secol) spre Ţinutul Secuiesc. Excursia, care durează vreo 12 ore şi porneşte din Buzău, este programată a avea loc duminică, 30 aprilie 2017.  Organizatorii – http://aiurix-rides.com, promit o aventură în toată regula pe parcursul a 400 de km şi, nu în ultimul rând, o amintire memorabilă.

Mocăniţa cu aburi

“Ţinta finală a excursiei este o ocazie rară (de doar patru ori pe an), anume o plimbare de câţiva km cu mocăniţa cu aburi (în restul timpului folosindu-se o locomotivă Diesel, tot de epocă).

Vom merge aproximativ patru ore cu maşina, pe Valea Buzăului, prin locuri care poate nu vă sunt străine, apoi, dacă vom hotări împreună aşa, o vom scurta puţin şi prin munţi, offroad. La Voineşti, un fel de cartier enclavă al staţiunii Covasna, ne vom cocoţa în mocăniţă şi vom face o tură, cât vor ei de lungă. Apoi, vom ieşi spre Ozun, vom cumpăra brânză de la stână, pâine cu cartofi şi Kurtos Kolaks de la mama lor şi vom face stânga spre Teliu. După ce mai traversăm un munte, intrăm în Vama Buzăului (BV), să căutăm cascadele Urlătoare şi rezervaţia de zimbri.”, promit organizatorii.

Preţul excursiei este de 90 de lei/persoană, cost în care sunt incluse transportul, ghidul şi protocolul. Rezervările se pot face şi telefonic, la numărul 0732.354.914 sau pe e-mail, la adresa contact@aiurix-rides.com.

Sursa foto: http://aiurix-rides.com

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu