Plata online a impozitelor și taxelor în Sectorul 1

Plata online a  impozitelor și taxelor în Sectorul 1
28 ianuarie 2016 Printează articolul

Contribuabilii din Sectorul 1 care vor să-și plătească online taxele și impozitele locale trebuie să intre în posesia așa numitului credential (user și parolă). În consecință, aceste persoane trebuie să meargă la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1, Piața Amzei nr. 13, pentru a-și ridica credențialele cu care se vor putea autentifica în vederea achitării contribuțiilor la bugetul local pe site-ul www.ghiseul.ro. Credențialele au fost atribuite persoanelor fizice și persoanelor fizice autorizate, înregistrate în baza de date a primăriei pentru plata online a obligațiilor fiscale prin ghiseul.ro. Plicurile cu credențiale pot fi ridicate în programul de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30- 18:30.

Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL), Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro. Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt: • confort, rapiditate și independență geografică și temporală; • comision zero pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1; • plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății; • site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro; • posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Plata cu cardul se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: • carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; • Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

Bucureștenii din Sectorul 1, care doresc să achite impozitele cu numerar, o pot face la una din casieriile instituţiei, anume: • Piața Amzei nr. 13; • Calea Griviţei nr. 208; • Str. Pajurei nr. 13; • Bd. Banu Manta nr. 9 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1, deci cele la care se pot plati cu numerar taxele și impozitele locale, își desfăşoară activitatea de lucru cu publicul în zilele de luni, marţi, joi şi vinery, între orele 8:30-16:30, şi miercuri, în intervalul 8:30-18:30.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu