Place des Vainqueurs a fost redenumită Place Nadia Comăneci

Place des Vainqueurs a fost redenumită Place Nadia Comăneci
06 octombrie 2017 Printează articolul

Place des Vainqueurs a fost redenumită Place Nadia Comăneci. Parcul Olimpic din Montreal are o piaţă care a primit numele Nadiei Comăneci. Dacă înainte acest loc se numea Place des Vainqueurs, iată că acum a căpătat numele unei mari campioane a României.

La ceremonie a fost prezentă Nadia Comăneci. Alături de ea s-a aflat soţul ei, Burt Conner. Dacă spui Montreal şi Nadia, atunci nu se poate să nu îţi aminteşti de Olimpiada din 1976, atunci când sportiva noastră a făcut pur şi simplu istorie, nu numai în gimnastica românească, dar şi în cea mondială.

Montrealul nu o uită pe Nadia

Cu ocazia ceremoniei, preşedintele şi CEO al Parcului Olimpic din Montreal, Michel Labrecque, a declarat că „Montrealul a adoptat cumva această fată”, cu referire la performanţa Nadiei din 1976. Vorbitorul a spus, în acelaşi timp, că locuitorii acestui oraş se simt legaţi sufleteşte de Nadia. Dovada cea mai bună este numele sportivei noastre în piaţa din Parcul Olimpic. „Acest loc simbolic arată afecțiunea locuitorilor din Montreal pentru Nadia Comăneci”. Iată deci că oamenii din Montreal nu au uitat ce a făcut cândva românca în acest loc.

Ziarişti români în Canada

Am preluat această ştire din portalul www.paginiromanesti.ca. Despre ziarul “Pagini Româneşti” aflăm, din propria prezentare, că este “cea mai cunoscută şi mai veche publicaţie a comunităţii româneşti din Quebec”. Primul număr a apărut în anul 2001. Este un proiect editorial fondat de doi jurnalişti români care au emigrat în Canada. Ne referim la George Sava, care a lucrat la România liberă, şi Mariela Chiriţă, fost angajat al Televiziunii Române. Din 2015, publicaţia a fost preluată de Viorel Anghel,  care lucra la acest ziar  din 2007.

 

Sursa foto - paginiromanesti.ca
  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu