Pensiile se vor plăti luna aceasta mai devreme

Pensiile se vor plăti luna aceasta mai devreme
05 decembrie 2017 Printează articolul

După cum informează autorităţile, pensiile se vor plăti luna aceasta mai devreme. Toate categoriile de pensii vor fi achitate în această lună până în data de 22 decembrie, anunţă Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Măsura este justificată de cumpărăturile pe care oamenii le fac înaintea sărbătorilor.

„Având în vedere apropiatele Sărbători de iarnă şi din dorinţa de a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului public de pensii, Casa Naţională de Pensii Publice şi C.N. Poşta Română S.A. şi-au manifestat disponibilitatea de a achita drepturile băneşti în avans”, se arată în comunicaul de presă.

Astfel, plata pensiilor va începe în data de 12 decembrie, pentru ca în data de 22 această procedură să fie încheiată. Cum se ştie, pensile se plătesc la domiciului beneficiarilor, aşa că e bine de ştiut că banii vor veni luna aceasta mai devreme, deci nu vă faceţi alte planuri, ca să fiţi acasă când vă bate poştaşul la uşă.

Precizări importante

Dacă nu sunteţi acasă când vine pensia, trebuie să ştiţi că puteţi să intraţi în posesia banilor până în data de 28 decembrie. Dar pentru aceasta trebuie să vă duceţi la ghişeele poştale.

„În cazul tuturor beneficiarilor care au fost avizaţi la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 28 decembrie, la ghişeele poştale”, precizează ministerul de resort.

Pensionarii care îşi încasează drepturile băneşti prin intermediul băncilor trebuie să ştie că drepturile lor vor fi virate în cont în data de 14 decembrie.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu