Patrula de Reciclare dă startul unui nou sezon al curăţeniei în România

by stiriAdmin | octombrie 4, 2017 11:44 pm

Patrula de Reciclare dă startul unui nou sezon al curăţeniei în România şi deviza sa este: „Vrem să trăim într-o țară curată, cu o natură frumoasă, într-o societate care respectă legea, mediul și oamenii”. Un ambiţios proiect national, care este susţinut de profesori dedicaţi, în esenţă, ideii de civilizaţie.

Aflăm că s-a dat startul sezonului cu numărul şapte pentru recrutarea de voluntari din unităţile de învăţământ, profesori din grădiniţe, şcoli şi licee, care să fie promotori ai acţiunilor dedicate reciclării deşeurilor.

Un munte de deşeuri

Am intrat, iată, în al şaptelea an de când Patrula de Reciclare, un fenomen naţional susţinut de profesori şi elevi, desfăşoară acţiuni menite să încurajeze un act cât se poate de firesc, acela de a duce în centrele specializate toate materialele de care nu mai avem nevoie, dovadă a respectului faţă de mediul înconjurător.

Rezultatele acestui vast efort de schimbare a mentalităţilor se văd în faptul că, până acum, patru milioane de români au fost informaţi despre aceste acţiuni. Dar mai ales lucrurile concrete au contat în urma tuturor campaniilor. Aşa se face că fenomenul pe care îl prezentăm acum a contribuit la reciclarea a nu mai puţin de 2,5 milioane de kilograme de deşeuri de toate felurile, la nivelul întregii ţări.

Aprecieri la cel mai înalt nivel

Până în prezent, 3.000 de profesori au devenit coordonatori ai echipelor de voluntari din grădiniţe, şcoli şi licee, iar 90.000 de preşcolari, şcolari şi liceeni au fost educaţi în spiritul grijii faţă de natură şi al ideii că nimic nu trebuie aruncat la întâmplare.

Pentru rezultatele sale, Patrula de Reciclare a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României. Totdată, aceşti inimoşi oameni au câştigat premiul I la Secţiunea „Programe”, în cadrul Galei Societăţii Civile, ediţia 2015. În acelaşi timp, portalul www.patruladereciclare.ro[1] a fost nominalizat la Webstock, cea mai mare conferință de social media din România, la categoria ”Proiecte speciale”.

Endnotes:
  1. www.patruladereciclare.ro: http://www.patruladereciclare.ro

Source URL: https://www.stiriutile.ro/patrula-de-reciclare-da-startul-unui-nou-sezon-al-curateniei-romania/