Aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

by stiriAdmin | decembrie 15, 2016 3:30 pm

Palmaresul României la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori constă într-o medalie de aur şi cinci medalii de argint.  La această ediţie, care a avut loc la Bali, în Indonezia, au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Marele performer al acestei ediţii este Sergiu Petrușca, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, laureat cu aur. De asemenea, au obținut rezultate remarcabile (medalii de argint) Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu și Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iași), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București), respectiv Răzvan Ovidiu Hârșan (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București). Miruna Ioana Belciu și-a egalat performanța de la ediția anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiție.

 

Concurs cu subiecte din trei discipline

 

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline. Este vorba despre materiile chimie, fizică şi biologie. Participanții susţin trei probe,dintre care două sunt teoretice (individuale) şi una este practică (experiment/laborator, la care participă echipe formate din trei elevi).

 

Sursa Foto: http://www.timponline.ro/

Source URL: https://www.stiriutile.ro/olimpiada-internationala-de-stiinte-pentru-juniori/