O medalie de bronz pentru România la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2019

by stiriAdmin | august 11, 2019 1:39 pm

Lotul olimpic al României a obținut o medalie de bronz la a XVII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică.

Reușita îi aparține lui Matei Costin Banu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), distins și în 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin.

Ceilalți trei componenți ai echipei sunt Ilinca-Dora Andone (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Luiza-Natalia Ionescu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Eric-Alexandru Moroșan (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani).

Elevii români au fost coorodonați și însoțiți de Roxana Magdalena Preda (Dincă) şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Palmaresul de până acum

Palmaresul înregistrat de țara noastră la Olimpiada Internaţională de Lingvistică – de la prima participare (2005) până în prezent – constă din unsprezece medalii (două de aur, trei de argint și șase de bronz), două premii pentru cele mai bune soluții propuse și patru mențiuni. În Hall of Fame-ul competiției, România este prezentă cu trei elevi dublu medaliați (Theodor Cucu, Dan Mircea Mirea și Matei Costin Banu) și o echipă, în 2017.

Lingvistica, un concurs extrem de dificil

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe (3 ore). Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an a olimpiadei, care s-a desfăşurat în Coreea de Sud (Yongin), în perioada 29 iulie – 2 august, au fost prezenți 209 concurenţi (53 de echipe) din 36 de ţări din toată lumea.

 

Source URL: https://www.stiriutile.ro/o-medalie-de-bronz-pentru-romania-la-olimpiada-internationala-de-lingvistica-2019/