O cursă în numele solidarităţii. Polgar Levente va alerga de 1 Decembrie

O cursă în numele solidarităţii. Polgar Levente va alerga de 1 Decembrie
30 noiembrie 2017 Printează articolul

O cursă în numele solidarităţii va avea loc mâine, de ziua Naţională a României. Polgar Levente va alerga de 1 Decembrie între Aiud şi Alba Iulia. Declară că are în el două etnii, română şi maghiară. Va alerga şi de data asta în cinstea Zilei Naţionale a României. O va face pe distanţa între Aiud şi Alba Iulia, pe 1 Decembrie. Se numeşte Polgar Levente. Cursa lui se va încheia în Sala Unirii din Alba Iulia, ca un gest pe care îl doreşte simbolic. E al patrulea an în care ultramaratonistul face o astfel de cursă cu ocazia Zilei Naţionale a României.

“Eu port în mine două etnii”

Plogar Levente i-a invitat pe toţi cei care vor să alerge alături de el în cursa de 1 Decembrie.

„Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de conviețuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania — n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt povești, noi ne avem bine, trăim bine împreună”, spune Levi.

O voinţă de fier

Povestea acestui tânăr este impresionantă. El suferă de un handicap, în urma unui accident de tren prin care a trecut pe când avea şase ani. Acum lucrează în construcţii. Visul său e de a participa la cea mai dură competiţie de pe mapamond, “6633 Arctic Ultra”. Organizatorii i-au transmis că, de principiu, e foarte posibil să-i accepte prezenţa în competiţie. Dar oricum va trebui să plătească o taxă de participare. El este unicul sportiv cu handicap acceptat în această cursă de la capătul lumii.

 

Sursa foto: http://alba24.ro

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu