Metrorex, amendat cu 20.000 de lei

Metrorex, amendat cu 20.000 de lei
28 ianuarie 2016 Printează articolul

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București a sancționat cu 20.000 de lei Regia Metrorex după ce unui călător i-a fost pusă în pericol viața la stația Piața Victoriei. Mai mult, reprezentanții instituției au cerut remedierea imediată a situației.
Consumatorul a trimis o reclamație Protecției Consumatorilor în care sesiza că și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului. Potrivit lui Paul Anghel, director general în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), situația se aplică doar stației de metrou Piața Victoriei, întrucât există o distanță de 25 de cm între peron și tren. Peronul a fost lărgit în unele stații de metrou o dată cu introducerea noilor locomotive de metrou, care erau prea late.
Reprezentanții Protecției Consumatorilor au verificat aspectele sesizate și au dispus, pe lângă amendă, oprirea prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate.
În loc să fie mai atenți vizavi de călători, oficialii Metrorex au declarat, pentru capital.ro, că vor contesta amenda primită.
În imagine se vede foarte clar că distanța este suficient de mare încât să pună în pericol un călător adult. Distanța dintre podeaua metroului și peron este cu atât mai periculoasă pentru un copil sau o persoană care poartă la picior mărimea 22, de exemplu. Așa că, domnilor de la Metrorex, în loc de a da dovadă de insolență, mai bine remediați situația și rugați-vă să nu se întâmple cine știe ce nenorocire. În privnța călătorului care și-a prin piciorul, ar fi bine să se adreseze și instanței de judecată și să solicite despăgubiri Metrorexului. Poate doar așa, regia de stat va înțelege că trebuie să fie mult mai atentă.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu