Meteo: Cod galben de ploi şi ninsori

Meteo: Cod galben de ploi şi ninsori
22 martie 2016 Printează articolul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de cod galben de ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte şi ninsori la munte. Atenţionarea intră în vigoare miercuri, 23 martie, la ora 8:00 şi este valabilă mai bine de 24 de ore, până joi, 24 martie, la ora 11:00.
În acest intervalul, precipitaţiile vor cuprinde toată ţara, dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente fiind în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.
În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse pot ajunge până la 40…50 l/mp.
În sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în zona Bucureştiului, cantităţile de apă căzute vor totaliza 15…25 l/mp, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de peste 50…60 km/h la rafale. Şi temperaturile vor fi în scădere, vremea devenind rece, în majoritatea teritoriului, pentru ultima decadă a lunii martie.
Meteo: Cod galben de ploi şi ninsori

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu