Locuitorii din zona Eroilor se pot muta înapoi în locuinţe

Locuitorii din zona Eroilor se pot muta înapoi în locuinţe
18 februarie 2016 Printează articolul

Începând de săptămâna viitoare, locuitorii din zona Eroilor se pot muta înapoi în locuinţe.

Metrorex a anunţat că, potrivit expertizei primite în data de 15 februarie, imobilele sunt în siguranţă, atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădiri, cât şi din punct de vedere structural. Locuitorii din zonă au trebuit să se mute după ce, dintr-o eroare a constructorului de la Magistrala 5 de metrou, o porţiune de carosabil s-a surpat. Din cele 14 persoane afectate, 10 au locuit în această perioadă la rude, iar restul de 4 au fost cazate la hotel. Deşi clădirile nu au fost afectate în nici un fel, pentru siguranţă s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri şi din jurul acestora. Având în vedere că vina pentru surparea carosabilului a aparţinut constructorului, acesta s-a angajat să execute în locuinţe lucrări de înlocuire a unor instalaţii, precum şi lucrări de vopsitorie, finisaje, etc.

Incidentul din 12 decembrie, semnalat de constructor

Pe data de 12 decembrie 2015, o porţiune de carosabil de pe Bd. Eroilor s-a surpat din cauza lucrărilor la Magistrala 5 de metrou. Potrivit Metrorex, fenomenele de tasare au fost produse de ruptura puţului de epuisment. Astfel, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului. Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex. Surparea carosabilului a determinat închiderea circulaţiei pe mai multe străzi din zonă: bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenței și pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila. Traficul rutier în zonă a fost deviat în tot acest timp.

Acces pe sub Bulevardul Eroilor

Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca, în perioada în care circulaţia de pe bd. Eroilor este restricţionată, să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Aceste lucrări ar fi necesitat, conform graficului, o întrerupere a traficului în zonă timp de trei luni – perioada prevăzută în proiect şi programată pentru luna mai 2016.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu