La Pedale: Biciclete gratuite în Sectorul 1

La Pedale: Biciclete gratuite în Sectorul 1
05 mai 2016 Printează articolul

Bucureștenii iubitori de sport și mișcare în mijlocul naturii au, din nou, la dispoziţie o altă alternativă de petrecere a timpului liber, anume biciclete gratuite în Sectorul 1. Este vorba de plimbările cu bicicleta, plimbări pentru care este nevoie doar de dorinţă, bicicletele fiind gratuite. Concret, Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate au redeschis Centrele „La Pedale” din Parcul Kiseleff și Pădurea Băneasa. Locuitorii Capitalei pasionaţi de sportul pe două roți pot pedala până la mijlocul lunii noiembrie pe una dintre cele 350 de biciclete puse la dispoziția lor de administrația locală, în cadrul primului sistem de bike sharing gratuit din România.
Centrul de biciclete din Parcul Herăstrău va fi redeschis după obținerea avizelor necesare de la Primăria Municipiului București, instituție în a cărei administrare se află acest parc.

Alegerea traseului, direct de pe telefon

Bucureștenii își pot alege traseul pentru plimbări cu bicicleta, direct de pe telefonul mobil. Aplicația „La Pedale”, prin care bucureştenii sunt ajutați să-și aleagă traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta, a fost lansată vara trecută.
Aplicația poate fi descărcată gratuit pe toate dispozitivele smartphone, atât cu sistem de operare Android, cât și IOS. Aceasta pune la dispoziția iubitorilor sportului pe două roți 12 trasee predefinite. În plus, bicicliștii își pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.

Regulile centrelor „La Pedale

La Pedale: Biciclete gratuite în Sectorul 1

Ca şi până acum, bicicletele vor putea fi închiriate gratuit de către bucureșteni, pe baza buletinului de identitate. O altă regulă ce trebuie respectată de către bucureştenii care închiriază o bicicletă, tocmai pentru a nu-i incomoda pe ceilalţi practicanţi ai sportului pe două roti, are în vedere anumite aspecte, precum: să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.
Bicicletele verzi, care se închiriază de la centrele “La Pedale”, sunt disponibile în trei mărimi/variante – pentru copii, adolescenţi și adulți – pot fi folosite pentru o perioadă de maximum două ore şi doar în perimetrul parcurilor. Programul de funcționare al Centrelor „La Pedale”este de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 19:00.

Pădurea Băneasa, un alt traseu pentru bicicliști

Începând cu vara anului trecut, centrele „La Pedale” s-au extins și în Pădurea Băneasa. Primăria Sectorului 1, care a reamenajat complet Parcul Băneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Albă, a decis să amplaseze şi aici un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor existente în parcurile Kiseleff și Herăstrău. Prin deschiderea acestui centru, singura pădure a Capitalei este accesibilă pentru bucureștenii care vor să se plimbe pe distanțe lungi, pe care nu le regăsesc în interiorul orașului.

Record de utilizatori în 2015

Popularitatea proiectului „La Pedale” şi pasiunea pentru mersul pe bicicletă au crescut semnificativ cu fiecare an care a trecut. Astfel, în 2015 s-a înregistrat un număr record de utilizatori. Este vorba de aproximativ 70.000 de bucureşteni care au pedalat pe bicicletele verzi puse la dispoziţia locuitorilor Capitalei în parcurile Kiseleff, Herăstrău și Pădurea Băneasa.
Proiectul „La Pedale” este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș, la bază fiind un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene. Mai multe amănunte legate de proiect sunt disponibile pe Internet, la adresa www.la-pedale.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu