Informare meteo. Caniculă în sud şi vijelii în restul ţării

by stiriAdmin | iunie 22, 2017 2:54 pm

Următoarele două zile se anunţă extrem de capricioase, cu caniculă în sud şi vijelii în restul ţării., după cum anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Potrivit ANM, care a emis o informare meteo, în intervalul 23 iunie, ora 13:00 – 24 iunie, ora 4:00 vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuate şi disconfort termic.

“În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și  la munte, 40…50 l/mp.

[1]În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.”, se spune în informarea ANM.

La finele săptămânii, România va intra sub incidenţa unui val de aer fierbinte. Astfel, până joia viitoare canicula va devein tot mai greu de suportat, în unele zone din sud şi est mercurul din termometre urcând până la 40 de grade.

 

 

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.stiriutile.ro/wp-content/uploads/2017/06/canicula.jpg

Source URL: https://www.stiriutile.ro/informare-meteo-canicula-sud-si-vijelii-restul-tarii/