Începe evaluarea dosarelor pentru tratamentul fără interferon

by stiriAdmin | noiembrie 24, 2015 2:53 pm

Mâine (25 noiembrie), se întruneşte prima comisie de experţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru afecţiuni hepatice, care evaluează cele 123 de dosare depuse pentru tratamentul fără interferon. Până la finalul acestei săptămâni, deciziile comisiei CNAS vor fi transmise la casele de asigurări de sănătate, deciziile de aprobare permiţând accesul la tratament începând cu 1 decembrie 2015.
“În perioada următoare, comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice se va întruni ori de câte ori vor fi depuse la CNAS aproximativ 100 de dosare. Cu siguranţă, dacă ar fi fost depuse azi 5.000 de dosare, ele nu ar fi putut fi analizate decât pe parcursul câtorva luni”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.
Până la data de 13 noiembrie au fost distribuite 2.720 de vouchere pentru investigaţii în cele 11 centre din ţară desemnate pentru evaluarea şi monitorizarea pacienţilor în vederea acordării tratamentului fără interferon. Perioada de valabilitate a investigaţiilor efectuate în baza acestor vouchere este de 3 luni. Procesul de distribuire a voucherelor va continua, menţionează un comunicat al CNAS.
În baza contractului cost-volum-rezultat încheiat de CNAS, vor beneficia de tratament fără interferon pacienţii cu hepatită cronică virală C şi ciroză hepatică C, cu stadiul de fibroză F4.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/incepe-evaluarea-dosarelor-pentru-tratamentul-fara-interferon/