În loc de bonă, Grădiniță de Vară în Sectorul 1

În loc de bonă, Grădiniță de Vară în Sectorul 1
21 mai 2016 Printează articolul

Cum nu toţi tinerii părinţi îşi pot permite să plătească o bonă sau nu pot apela nici la socri sau părinţii lor, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziţie o altă alternativă, anume Grădiniţă de Vară în Sectorul 1. Concret, pe perioada vacanţei de vară, pentru al şaptelea an consecutiv, părinții a peste 200 de sute de copii din Sectorul 1 îşi pot duce micuţii la Grădinița de Vară din Sectorul 1. Grădiniţa de Vară va funcţiona de la începutul lunii iulie până la sfârșitul lunii august, administraţia locală punând la dispoziţie două imobile ale Grădiniței nr. 206. Este vorba de clădirea de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 și cea de pe strada Witting nr. 15, care vor rămâne deschise și pe perioada verii.

15 lei/zi pentru hrană

Cele două grădiniţe vor fi deschise în perioada 4 iulie – 26 august, de luni până vineri, între orele 8:00 şi 18:00. Taxa pentru programul „Grădiniţa de vară” din Sectorul 1 este de 15 lei pe zi, sumă care reprezintă contravaloarea hranei.

Înscrieri şi acte necesare

Înscrierile pentru Grădinița de Vară se vor face la sediul Grădiniței nr. 206 din strada Constantin Disescu nr. 37, între 15 şi 17 iunie 2016, orele 8:00 – 10:00. Pentru înscrierea celor mici la Grădiniţa de Vară, părinții trebuie să aducă următoarele documente: • cerere înscriere tip, care poate fi descărcată de pe site-ul http://www.gradinita206.ro/gradinita-de-vacanta.php;
• copie după certificatul de naștere al copilului;
• copie după cartea de identitate a părinților; • adeverințe de salariat ale părinților; • copie după fișa medicală din grădiniță.
Suplimentar de actele menţionate mai sus, pentru copiii care vin din alte grădinițe este necesară şi o recomandare din partea grădiniței de apartenență, semnată de educatoarea copilului și directorul instituției. Modelul de recomandare poate fi descărcat tot de pe site-ul http://www.gradinita206.ro/gradinita-de-vacanta.php. La depunerea dosarului, părinții trebuie să achite în avans contravaloarea hranei pentru luna iulie, care este în valoare de 300 de lei, adică totalul pentru cele 20 de zile de grădininţă aferente lunii iulie.

Desen, dans, engleză …şi multă distracţie

Programul Grădinița de Vară va include nouă grupe de prichindei, dintre care trei grupe de preșcolari în sediul din strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 și șase grupe de preșcolari la sediul din strada Witting nr. 15. Pe toată perioada Grădiniţei de Vară, micuţii se vor simţi excelent, ca în vacanţă. Activitatea de grădiniţă se va desfăşura în aşa fel încât cei mici să nu se plictisească şi să se şi bucure de frumoasa vacanţă de vară.
La Grădiniţa de Vară, micuții vort participa la ateliere creative de desen și pictură cu artistul plastic Maria Iosub, cursuri de dezvoltare senzorială, ce vizează inclusiv stimularea inteligenţei emoţionale a celor mici cu psihologul Alma Stoianovici, cursuri de expresivitate a vorbirii cu Alexandru Agarici, precum și cursuri de dans și limba Engleză. Nici în privinţa sănătăţii părinţii micuţilor nu au de ce să se îngrijoreze, copiilor fiindu-le asigurată şi asistenţă medicală, prin cabinetele medicale ale celor două grădiniţe. Programul a fost inaugurat în anul 2009, ca un sprijin pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase micuţii pe perioada vacanţei de vară.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu