Cum vă cumpărați mașină nouă? Programul Rabla vine cu ultimele noutăți

by stiriAdmin | august 8, 2019 7:13 pm

Cum vă cumpărați mașină nouă? Simplu! Programul Rabla vine cu ultimele noutăți. Mai concret, bugetul alocat pentru Programul Rabla a fost  suplimentat cu 20.000 de vouchere. Este vorba de o valoare suplimentară în valoare de 135 de milioane de lei. Măsura are la bază rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu. Suplimentarea s-a făcut astăzi, în ședința de guvern. Grație hotărârii de guvern de astăzi, programul RABLA Clasic pentru persoane fizice a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei, sumă care acoperă  aproximativ 20.000 de prime de casare.

”Românii care doresc să renunţe la automobilul vechi, cu grad de poluare ridicat şi să îl înlocuiască cu unul nou, puţin poluant, vor avea din nou posibilitatea să acceseze programul RABLA Clasic, cel mai longeviv program guvernamental, aflat la a 16-a ediţie. Începând de săptămâna viitoare, se vor putea adresa comercianţilor, având la dispoziţie aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare din acest an îl depăşeşte pe cel din 2018, totalizând 55.000 de prime de casare. În funcţie de randamentul programului şi de solicitări, vom analiza dacă este oportună o nouă suplimentare, la următoarea rectificare bugetară”, a declarat Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul Mediului.

Peste jumătate de milion de mașini vechi casate

Reamintim că prin Programul Rabla Clasic, care a ajuns la a 16-a ediţie, au fost casate peste jumătatea de milion de autovehicule vechi, poluante şi au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin.

În acest an, suma alocată initial, deci fără a lua în calcul și suplimentarea de astăzi, a fost de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare. Cuantumul primei de casare este de 6.500 de lei şi se acordă pentru un autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/cum-va-cumparati-masina-noua-programul-rabla-vine-cu-ultimele-noutati/