Bucharest Running Club. Alergare prin centrul Capitalei  

by stiriAdmin | aprilie 5, 2019 2:08 pm

Bucharest Running Club, adică alergare prin centrul Capitalei pentru sănătate, pentru ai tăi şi pentru tine.  Vorbim de cea de-a patra ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN. La competiţia duminică, 7 aprilie, începând de la ora 09:00 în Parcul Izvor, vor participa aproximativ 7000 de participanți.

Bucharest 10k&FAMILY RUN

Duminică, 7 aprilie, 7.000 de alergători profesioniști și amatori, copii și adulți, vor participa la competițiile din cadrul UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN.

Bucharest RUNNING CLUB deschide sezonul evenimentelor de alergare stradală. Se lansează, astfel, provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună. Alergătorii mai antrenați pot parcurge „10 km individual” sau 5 km la „10 km Ștafetă”. Participanții care au venit cu familia, pot opta să alerge sau să se plimbe împreună 1,5km sau 3,5km km la Cursa Familiilor. Bebelușii cu vârsta de maxim 18 luni se vor întrece târâș și de-a bușilea 4,2195 m, la cea de-a patra ediție a competiției dedicate viitorilor maratoniști, Cursa Bebelușilor.

Specialiştii dau sfaturi

Sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 11:00, într-un cort special amenajat în Parcul Izvor, va avea loc prima ediție e workshop-ului Eat.Train.Run. Specialiști din diverse domenii (cardiologie, nutriție, kinetoterapie, psihoterapie și atletism) vor vorbi despre pregătirea necesară înainte de cursă, despre participarea la cursă și vor răspunde întrebărilor alergătorilor referitoare la stilul corect de viață și de alergare. Cine doreşte să-şi rezerve locul la workshop trebuie să transmită un email la adresa workshop@abrc.ro[1].

În Parcul Izvor, participanții vor putea lua parte la sesiuni de fitness susținute de cei mai cunoscuți profesioniști în domeniu, cu suportul World Class România. Cei mici sunt așteptați după terminarea curselor.

Jocuri pentru cei mici

în Zona de Jocuri, unde vor fi disponibile jocuri de mobilitate și coordonare, ca săritura cu coarda, Hercules, handbal, fotbal, baschet, mini triatlon, mersul piticului și săritura in lungime. De asemenea, Lego România va fi prezent în Parcul Izvor în zilele de sâmbătă și duminică, cu un spațiu de joacă interactiv pentru copii. Alergătorii care doresc să participe și la probele competitive, își pot lăsa în siguranță copiii într-un spațiu îngrădit cu jocuri și gonflabile.

Pregătirea pentru curse

Vineri, 5 aprilie și sâmbătă, 6 aprilie, o echipă de specialiști în masaj terapeutic și sportiv vor fi prezenți în Zona RunRelaxed. Aici îi vor ajuta pe ajuta alergători să se pregăteasca pentru curse, iar duminică, 7 aprilie, pentru recuperarea după probele competitive.

De unde se ridică kit-urile

Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile din cadrul Sport Expo, spațiul special amenajat în Parcul Izvor. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere la UNIQA Asigurări 10Km individual, Ștafetă (2 x 5Km), Cursa Familiilor (1,5km/3,5km), Cursa Adolescenţilor (3,5 Km) și Cursa Bebelușilor (4,2195 m).

Sport Expo este deschis vineri, 5 aprilie, între orele 15:00-19:00, sâmbată 6 aprilie, între orele 10:00-19:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 7 aprilie, în intervalul orar 07:00-11:00, când se mai pot face înscrieri doar pentru Cursa adolescenților, Family Run de 3,5 km și Cursa bebelușilor. Pentru Family Run de 1,5 km se mai pot face înscrieri și ridica kituri, doar până la ora 10:30.

Alergătorii, fotografiaţi

UNIQA Asigurări îi fotografiază pe alergătorii care participă la probele de 10km Individual, Ștafetă și Family Run & Walk. Aceştia vor primi albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului și ale cursei.  Albumele pot fi descărcate accesând adresa menționată pe numărul de concurs. Mai mult, imaginile fără watermark-uri și la rezoluție maximă vor fi putea fi achiziționate prin intermediul aceleiași platforme, iar banii strânși vor fi donați Asociației Touched Romania.

Premii acordate

Se vor acorda premii în bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual (feminim + masculin), Ștafetă 2 x 5K și primilor 3 clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii (feminim + masculin) la Cursa Familiilor 3,5km plus cursa fotoliilor la 10K. Primele 3 familii finaliste cât și cele mai numeroase 3 familii participante la Cursa Famililor (1,5km/3,5km), alături de câștigătorii cursei Adolescenților vor primi premii oferite de Hervis, Volkswagen, abonamente World Class România și UNIQA Asigurări. De asemenea, se vor acorda premii în bani și echipamente sportive pentru primele 5 școli și primele 5 licee cu cei mai mulți participanți.

Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate două puncte de hidratare, două de bureți și patru puncte de divertisment, de unde alergătorii vor fi încurajați cu muzica live.

Transmisie în direct

Evenimentul va fi transmis în direct pe website-ul www.bucuresti10km.ro[2] și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Parcul Izvor. Transmisiunea se va desfășura sâmbătă 6 aprilie, începând cu orele 11:00 pe durata desfășurării workshop-ului Eat.Train.Run și duminică 7 aprilie între orele 08:15 – 14:00.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România „Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai, precum și cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 12-13 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro[3] iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive.

Endnotes:
  1. workshop@abrc.ro: mailto:workshop@abrc.ro
  2. www.bucuresti10km.ro: http://www.bucuresti10km.ro
  3. www.voluntarinsport.ro: http://www.voluntarinsport.ro

Source URL: https://www.stiriutile.ro/bucharest-running-club-alergare-prin-centrul-capitalei/