A apărut un indicator rutier inedit pe care nu l-aţi mai văzut până acum

by stiriAdmin | octombrie 2, 2017 10:01 pm

 A apărut un indicator rutier inedit pe care nu l-aţi mai văzut  până acum şi care este intitulat “Rezistă”. indicatorul „Rezistă” în varianta rutieră este o campanie inedită pentru atenţionarea şoferilor asupra felului în care conduc pe un drum greu, presărat cu serpentine.  Campania a fost demarată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din Timişoara.

Este vorba despre panouri puse pe marginea şoselei pe care sunt scrise mesaje precum “Rezistă” sau “Acum începe greul”. Faptul e consemnat de portalul www.mesagerulhunedorean.ro[1] şi se referă la porţiunea de drum situată între localităţile Margina din judeţul Timiş şi Holdea din judeţul Hunedoara.

Aceste panouri sunt montate din trei în trei kilometri pe un segment de traseu foarte greu, cu serpentine, care are o lungime de 15 kilometri. Practic, este vorba, aşa cum susţin iniţiatorii acţiunii, de nişte panouri care au menirea să-i facă pe şoferi să fie mai atenţi la felul cum conduc pe acest drum greu, să nu meargă cu viteză şi să nu facă depăşuri periculoase, evitând în acest fel accidentele.

Pentru aducere aminte

Să ne amintim totodată că autorităţile au mai amplasat, după 1990, panouri pe marginea şoselelor, ca un fel de comunicare cu şoferii, de data asta în ceea ce priveşte amenajările rutiere. Probabil că vă aduceţi aminte de “aici sunt banii dumneavoastră”, din anii ’90, panourile fiind montate în zonele în care se asfalta un drum vechi ori se amenaja unul nou. Ca să vedem ce se realizase din banii daţi de populaţie sub formă de taxe şi impozite, dar şi din taxa de drum.

Adevărul e că panoul cu mesajul “Rezistă” ar trebui amplasat pe toate şoselele din România. Şi să fie un îndemn adresat şoferilor care tot aşteaptă de 28 de ani încoace să se facă autostrăzi la noi în ţară. Rezistaţi, fraţilor, încă cinci generaţii de acum încolo!

 

Sursa foto: http://www.mesagerulhunedorean.ro/


Endnotes:
  1. www.mesagerulhunedorean.ro: http://www.mesagerulhunedorean.ro

Source URL: https://www.stiriutile.ro/a-aparut-un-indicator-rutier-inedit/