A 21-a ediţie a Festivalului „CineMaIubit”, din 5 decembrie, la UNATC

A 21-a ediţie a Festivalului „CineMaIubit”, din 5 decembrie, la UNATC
03 decembrie 2017 Printează articolul

A 21-a ediţie a Festivalului „CineMaIubit” începe, din 5 decembrie, la Universitatea  Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC). Deschiderea va avea loc miercuri, 5 decembrie, ora 19:00 la Sala Atelier a UNATC. Timp de cinci zile vor putea fi izionate scurtmetraje ale unor cineaşti din întreaga lume. Între ţările participante se află Israel, Polonia, Turcia, SUA, Iran, Belgia, China, Argentina, Spania, Rusia, India. Şcolile cinematografice din aceste ţări vor participa cu producţii artistice.

Publicul este invitat, aşadar, să vizioneze filmele, dar să participe şi la o serie de expoziţii, lansări de carte şi dezbateri pe teme legate de arta cinematografică. Toate acestea vor avea loc în sediul UNATC din Bucureşti, strada Matei Voievod numerele 75-77.

Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii, printre care: Premiul de regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet „Andrei (Otto) Toncu” sau tradiționalul Premiu al criticii oferit de Asociația criticilor de film din UCIN.

Cele trei secțiuni principale ale festivalului „CineMaIubit” sunt ficțiune, documentar și animație/experimental, iar spectatorii pot fi siguri că vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt-metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Juriul festivalului

Juriul internațional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate.

Componența Juriului secțiunii FICȚIUNE este:

  • Anca PUIU – președintele juriului, producător de film;
  • Diana CAVALLIOTI – actriță, binecunoscută publicului românesc pentru rolul din Ana, mon amour,;
  • Boris KARADZHEV – regizor și profesor la VGIK (Rusia);
  • Ellis FREEMAN – producător, scenarist și profesor la DFFB (Germania)
  • Bülent KÜÇÜKERDOĞAN – profesor (Turcia)
  • Ioakim MYLONAS – director artistic al ISFFC (Cipru);
  • Vivi DRĂGAN VASILE – director de fotografie, producător;
  • Vali HOTEA – regizor;
  • Eugen KELEMEN – monteur de film.

 

Juriul secțiunii DOCUEMNTAR îi reunește pe:

  • Rebekah JORGENSEN – regizor și profesor din SUA;
  • Isabela ȚENȚ – dublă laureată a competiției de documentar a festivalului nostru și câștigătoare a Premiului Gopo;
  • Ioana GRIGORE – regizor de film documentar și masterand UNATC la proaspătul înființat program de studii de film documentar.

Juriul secțiunii animație-experimental este compus din:

  • regizorii de animație Constantina MIHĂILĂ și Octavian FRECEA;
  • criticul de cinema Laurențiu BRĂTAN.

 

În plus, sub umbrela festivalului va avea loc a șasea ediție a workshopului de scenaristică de scurmetraj MIDPOINT INTENSIVE, unde echipe de studenți cineaști vor lucra sub îndrumarea lui Csaba Bollok.

Pe 7 și pe 8 decembrie, la UNATC – Sala Berlogea, va avea loc un workshop de actorie de film susținut de profesorul Drăgan MILINKOVIC, din Serbia.

De asemenea, în cadrul CINETic (centrul de cercetare al UNATC) se va desfășura un workshop dedicat filmului de animație.

În cadrul festivalului CineMAiubit vor avea loc trei lansări de carte, toate la Sala Berlogea din UNATC: miercuri, 6 – decembrie ora 19:00: “Călătorie într-o lume uitată” și “3 păzește” de Ovidiu Georgescu, joi – 7 decembrie ora 19:00: “Florin Mihăilescu imaginea imaginii de film” de Titus Vîjeu și vineri – 8 decembrie ora 19:00: “MasterPlot 2017”, volum de scenarii scrise de studenții UNATC.

Intrarea la toate proiecțiile festivalului este liberă

„CineMAiubit” îşi aşteaptă și în acest an oaspeţii cu entuziasm, filme diverse și valoroase în care se pot vedea vocile cinemaului de mâine și cu spiritul inconfundabil care îl definește deja încă din 1996.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu