Weekend-uri muzicale gratuite în parcul IOR

Weekend-uri muzicale gratuite în parcul IOR
25 august 2015 Printează articolul

Fiecare sfârşit de săptămână le aduce locuitorilor Sectorului 3, dar nu numai, seri muzicale gratuite. Este vorba de spectacole din cadrul “Stagiunii Muzicale Estivale”, care se desfăşoară în parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti (fostul IOR cum îl ştiu bucureştenii din zonă), accesul dinspre strada Baba Novac, intersecţie cu str. Câmpia Libertăţii.
Până pe 27 septembrie, când se închide stagiunea muzicală, concertele de vineri se vor desfăşura între orele 20,00-21,00, bucureştenii fiind încântaţi cu muzică folk, jazz-blues, rock acustic sau fado. În zilele de sâmbătă şi duminică spectacolele vor dura două ore, între 20,00 şi 22,00, şi vor include muzică populară românească, muzică românească veche, piese celebre din muzica universală, fanfară, muzică de film, muzică de promenadă, valsuri sau polci. Spectacolele au loc în foişorul de lem, aleea principală, imediat cum se intră în parc, pe partea stângă. Şi cum foişorul are amenajat şi un ring de dans în continuarea scenei, uneori, bucureştenii mai tineri sau mai vârstnici se încumetă, pe acordurile muzicale, să mai şi danseze.
Din această ecuaţie, de petrecere a timpului liber, nu au fost uitaţi nici copiii. În fiecare weekend, între orele 10.30-12.00, foişorul va găzdui piese de teatru pentru copii, teatru de păpuşi, ateliere interactive, sesiuni de lectură, dar şi demonstraţii de acrobaţie sau circ.
În paralel cu Parcul Al. Ioan Cuza, Primăria Sectorului 3 a inclus în serile muzicale de weekend şi Parcul Colţea. Aici, genul muzical este exclusiv cel clasic, iubitorii genului putând să se delecteze în fiecare weekend cu diverse spectacole de muzică clasică. Festivalul „Simfonii de vară” din Parcul Colţea, la care accesul publicului este, de asemenea, liber, se bazează pe un concept cu o veche tradiţie în marile metropole ale lumii, precum Paris, New York şi Londra, după cum se precizează într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu