“Vacanță la Muzeul Satului”. Tabăra de creație „Vara pe uliță”

by stiriAdmin | iunie 18, 2019 12:14 pm

În cadrul programului “Vacanță la Muzeul Satului”, Tabăra de creaţie „Vara pe uliță” continuă şi în acest an. Succesul înregistrat a făcut ca Tabăra de creație „Vara pe uliță” de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” să ajungă la a 27-a ediţie, în acest an desfăşurându-se în perioada 8 iulie – 16 august. La ediţia din acest an, la cererea copiilor, în cadrul taberei se va organiza în plus şi atelierul de fotografie. Cursului nou li se adaugă activităţile deja consecrate. Concret, între 8 iulie și 16 august, copiii vor lucra alături de meșteri populari din întreaga țară. Meşterii populari îi vor iniția în tainele meșteșugurilor populare: croit-cusut-brodat, olărit, modelaj, încondeiat ouă, ţesut, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn și pe sticlă, confecționat păpuşi, măşti, podoabe populare și jucării din lemn, dar și pictură-desen.

Tabăra de creație „Vara pe uliță” – ateliere şi perioada de desfăşurare

Toate atelierele enumerate se vor desfășura după următorul program, astfel:

 

 “Tabăra de creație „Vara pe uliță” include o paletă largă de activități, desfășurate pe tot parcusul celor șase săptămâni de ateliere, prin care copiii își pot petrece vacanța de vară într-o atmosferă prietenoasă și rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la țară. Scopul programului este de a insufla celor mici drgostea pentru tradiție și cultură și de a duce meșteșugurile tradiționale mai departe. Se combină, astfel, utilul cu plăcutul, iar participanții vor deveni mai responsabili și vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural național.”, se spune în comunicatul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Înscrieri

Înscrierile pentru Tabăra de creație „Vara pe uliță” au loc atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Șos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 și 16:00, iar vineri între orele 10:00 și 14:00, cât și online, la adresa de e-mail tabara2019@muzeul-satului.ro[1]. Pentru înscriere este necesară completarea fișei de înscriere, care poate fi descărcată de aici[2].

La unele ateliere participanții au obligația de a veni cu materialele necesare desfășurării atelierului. Lista completă se găseşte aici[3].

După înscriere, toți participanții au obligația de a respecta Regulamentul Taberei[4].

Informaţii suplimentare privind tabăra se pot obţine de la Andreea Nanciu – tel: 021.317.91.10/ int 201, tel. 0724 331 741 şi Andreea Majuru – tel: 021.317.91.10/ int 190.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta între 3 şi 18 ani, dar pot participa şi seniori. Copiii cu vârsta între 3 şi 9 ani au nevoie de însoţitor. Înscrierile se fac pe baza certificatului de naştere, respectiv a cărţii de identitate pentru copiii cu vârsta între 14 şi 18 ani. Un atelier de lucru se organizează pentru minimum zece copii. Taxa de participare este de 300 de lei/participant/săptămână.

Endnotes:
  1. tabara2019@muzeul-satului.ro: mailto:tabara2019@muzeul-satului.ro
  2. aici: http://muzeul-satului.ro/wp-content/uploads/2019/06/FISA-INSCRIERI-GENERALA-TABARA-2019.pdf
  3. aici: http://muzeul-satului.ro/wp-content/uploads/2019/06/MATERIALE-ATELIERE-2019.pdf
  4. Regulamentul Taberei: http://muzeul-satului.ro/wp-content/uploads/2019/06/Regulament-pentru-participantiTabara-2019.pdf

Source URL: https://www.stiriutile.ro/vacanta-la-muzeul-satului-tabara-de-creatie-vara-pe-ulita/