Universitatea Politehnica Bucureşti devine partener al EUROCONTROL

Universitatea Politehnica Bucureşti devine partener al EUROCONTROL
19 octombrie 2017 Printează articolul

Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) a devenit partener al EUROCONTROL. Colaborarea între cele două părţi vizează programe de cercetare în domeniul traficiului aerian, al siguranţei şi eficienţei în aviaţia civilă. Totodată, se vor găsi acele soluţii privind îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în ingineria aerospaţială, prin încurajarea tinerilor de a se specializa în Managementul Traficului Aerian. Facultatea de Inginerie Aerospaţială din cadrul UPB va pune în aplicare termenii acestui important parteneriat.

Programe pentru studenţi

De remarcat faptul că EUROCONTROL este o organizație interguvernamentală formată din 41 de state membre și două state asociate, unde lucrează 1.900 de specialiști în domeniul Managementului Traficului Aerian. Din această structură europeană mai fac parte Centrul de Control de Trafic pentru Zona Superioară Maastricht din Olanda, Centrul Experimental de la Bretigny, Franța și Institutul de Servicii de Navigație Aeriană din Luxemburg.

Universitatea Politehnică din Bucureşti şi EUROCONTROL vor colabora în schimbul de date în proiecte de interes comun. Studenţii Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul UPB vor avea ocazia să participe la stagii de instruire practică în cadrul unor programe ale EUROCONTROL.

Studenţii din anul IV ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială a UPB, cât şi cei din anul II de Masterat vor avea ocazia să conceapă lucrări de diplomă şi dizertaţii în co-tutelă cu personalul EUROCONTROL.

Un eveniment de referinţă

“Învățământul ingineresc din România primește o nouă recunoaștere pe plan internațional prin semnarea acestui acord istoric între EUROCONTROL, una dintre cele mai respectate organizații din aviația mondială și UniversitateaPolitehnica din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială. Acordul deschide studenților, absolvenților și cadrelor didactice accesul la resursele de vârf pe plan mondial ale acestei organizații formată din 1.900 de experți în managementul traficului aerian din cele 43 de state componente. Prin acest parteneriat se asigură un front de lucru comun pentru proiecte de cercetare-dezvoltare cu scopul îmbunătățirii siguranței și a eficienței în sectorul aviației civile. În plus, prin acest acord urmărim creșterea calitativă a procesului didactic în învățământul superior de aviație, o mai bună motivare a studenților și a profesorilor și o mai mare aderență la problemele concrete ale aviației practice”, arată conferenţiarul doctor Octavian Thor Pleter, decanul Facultăţii de Inginerie Aerospațială.

 

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu