Unde sunt cele mai scumpe şi mai ieftine locuinţe din România

by stiriAdmin | ianuarie 22, 2018 6:37 pm

Unde sunt cele mai scumpe şi mai ieftine locuinţe din România este o întrebare care ne vine în minte atunci când vrem să ne cumpărăm o casă sau pur şi simplu să ne mutăm din oraşul în care locuim. Un clasament al celor mai scumpe, respectiv celor mai ieftine locuinţe din România, ne referim la apartamente, ne arată, în acelaşi timp, dezvoltarea ori, dimpotrivă, subdezvoltarea anumitor zone din ţară. Studiul legat de această speţă a fost realizat de specialiştii portalului www.imibiliare.ro[1] şi e legat de evoluţia preţurilor din anul precedent.

La Cluj sunt cele mai scumpe locuinţe din România, cu un cost de 1.460 de euro pe metrul pătrat. Urmează Bucureştiul cu 1.250 de euro pe metrul pătrat şi Timişoara cu 1.120 de euro pe metrul pătrat.

Cele mai atractive preţuri

Cât priveşte cele mai ieftine locuinţe din România, acestea sunt în oraşele Reşiţa şi Giurgiu. Din acest punct de vedere, sunt două campioane de mai mulţi ani încoace. Astfel, costul pe metrul pătrat util este de 460 de euro.

În marja cuprinsă între 530 şi 580 de euro pe metrul pătrat se află oraşe ca Drobeta Turnu-Severin, Alexandria, Târgovişte şi Călăraşi.

 

 

Endnotes:
  1. www.imibiliare.ro: http://www.imibiliare.ro

Source URL: https://www.stiriutile.ro/unde-sunt-cele-mai-scumpe-si-mai-ieftine-locuinte-din-romania/