Tratamentul fără interferon

Tratamentul fără interferon
30 octombrie 2015 Printează articolul

Voucherele pentru fibromax, viremie şi genotipare – investigaţii necesare pentru dosarul de aprobare al tratamentului fără interferon al hepatitei cronice virale C şi a cirozei hepatice se acordă doar de către unele unităţi sanitare. Lista acestora a fost publicată pe site-ul CNAS, la secţiunea “informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”. Pe măsură ce vor fi distribuite vouchere şi în alte unităţi sanitare, lista va fi actualizată permanent, se arată într-un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Pentru a intra în posesia voucherelor, pacienţii trebuie să se adreseze medicilor de specialitate din respectivele unităţi sanitare, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie. În urma consultaţiei de specialitate, medicii le vor înmâna voucherele pentru efectuarea gratuită a testărilor (fibromax, viremie, genotipare) acelor pacienţi care vor îndeplini criteriile de includere în tratament. De asemenea, tot pe site-ul CNAS, la secţiunea “informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”, se găseşte şi lista laboratoarelor care realizează investigaţiile necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon. Din data de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigaţii au început să fie distribuite în unităţile sanitare din cele nouă centre din ţară: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea.
“Numărul total de vouchere care vor fi distribuite acoperă numărul de pacieţi cu hepatita virală C şi ciroză hepatica C cu stadiul de fibroza F4”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.
Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului trebuie să mai conţină, obligatoriu, şi alte documente, lista acestora fiind disponibilă tot pe site-ul www.cnas.ro, secţiunea ”informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”. La aceeaşi adresă se găsesc şi informaţiile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu