Transport eco pe Dunăre/Gratuitate pentru persoane între Călăraşi şi Silistra

Transport eco pe Dunăre/Gratuitate pentru persoane între Călăraşi şi Silistra
04 februarie 2017 Printează articolul

Traversarea Dunării între Călăraşi şi Silistra este acum posibilă şi cu ambarcaţiune nepoluantă, transportul eco fiind implementat prin proiectul „Acces curat în zona transfrontalieră Călărași-Silistra”. Proiectul a fost derulat de Institutul Naṭional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA. În cadrul proiectului a fost deschisă o linie de transport nepoluantă între Silistra (Bulgaria)  şi Călăraşi (România), traversarea Dunării fiind nu doar eco, ci şi gratuită.

Linia de transport are o lungime de 4 km şi este efectuată în timp de 6 minute dus Călăraşi-Silistra şi 12 minute la întoarcere (Silistra – Călăraşi), capacitatea de transport între cele două maluri ale Dunării fiind de 8 persoane pe fiecare cursă.

Staţiile de îmbarcare aferente liniei de transport sunt prevăzute cu microcentrale eoliene şi panouri fotovoltaice şi au afişaj permanent privind condiţiile meteo din zonă.

Proiectul prevede ca autorităţile locale din Călăraşi şi Silistra să nu introducă taxe de călătorie pentru pasageri pentru o perioadă de doi ani.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu