Taxa de clawback eliminată pentru doi ani, de la 1 ianuarie 2018

Taxa de clawback eliminată pentru doi ani, de la 1 ianuarie 2018
16 decembrie 2017 Printează articolul

În încercarea de a stopa fenomenul lipsei unor medicamente de primă necesitate de pe piaţa românească, autorităţile au decis ca taxa de clawback  să fie eliminată pentru doi ani, cu începere de la 1 ianuarie 2018..

Această măsură va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Aşadar, deţinătorii de autorizaţii pentru punerea pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană nu vor mai plăti această taxă. Ministerul a făcut azi un anunţ de presă în acest sens.

Precizări de la autorităţi

„Astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, s-a suspendat temporar, pentru o perioadă de până la doi ani, începând cu 1 ianuarie 2018, obligaţia de plată a taxei de clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană. Această măsură are ca scop asigurarea disponibilităţii permanente a tratamentelor cu medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi din bugetul Ministerului Sănătăţii”, arată Ministerul Sănătăţii.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu