Succes remarcabil pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică

Succes remarcabil pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică
24 iulie 2017 Printează articolul

Echipa României a obţinut iarăşi un succes remarcabil la Olimpiada Internaţională de Fizică. Olimpicii români au reeditat succesele excepţionale înregistrate în ultimii ani la Olimpiada Internaţională de Fizică. Cu cele cinci medalii obţinute (patru de aur şi una de argint), echipa României s-a clasat iar pe primul loc în Europa şi între primele 5 naţiuni ale lumii.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruț (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie şi a reunit 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Lotul olimpic revine în țară marți, 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu