Străzile Sighişoarei, pe acordurile suflătorilor şi toboşarilor

Străzile Sighişoarei, pe acordurile suflătorilor şi toboşarilor
29 august 2017 Printează articolul

Timp de câteva ore, străzile Sighişoarei vor „respira” pe acordurile suflătorilor şi toboşarilor. Nu poţi să nu te gândeşti la celebrul cântec al lui Dan Spătaru, „Trecea fanfara militară”, atunci când auzi de Festivalul Fanfarelor, care a ajuns la a XIV-a ediţie şi se va desfăşura în Sighişoara, în ziua de 3 septembrie 2017. Aşadar, dacă vă aflaţi atunci în zonă, nu rataţi acest eveniment plin de sunet şi culoare.

Participanţi

Nu e vorba de fanfare militare, ca în cântecul la care făceam referire mai devreme. Ci de fanfare ale unor comunităţi sau şcoli din România şi Republica Moldova. Aşa cum suntem anunţaţi de municipalitate , pe străzile Sighişoarei va răsuna muzica pe care o vor cânta Fanfara liceenilor din Zubrești, Raionul Strășeni, Republica Moldova, Fanfara “Armonia” din Târnăveni, Fanfara “Dunărea de Jos” din Galați şi, nu în ultimul rând, Fanfara oraşului-gazdă.

Program

Încă din 2004, în această urbe cu parfum medieval a fost creată o tradiţie, a festivalului dedicat fanfarelor. Totul se va desfăşura în centrul oraşului. De la ora 16:00, pe străzile Sighişoarei va fi parada fanfarelor, iar de la 16:30, în Parcul Central, va fi un mini-concert. Totul va culmina în Piaţa Cetăţii, de la ora 17:00, când fanfarele vor prezenta un spectacol cum numai ele ştiu să îl facă. Audiţie plăcută!

Sursa foto: https://sighisoaraonline.com

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu