Spitalul WPK din Viena fost invadat de români în 2017

by stiriAdmin | ianuarie 12, 2018 12:12 pm

Spitalul WPK din Viena a fost invadat de români în 2017, semn că situaţia sistemului sanitar românesc este deplorabilă. De altfel, Starea deplorabilă a sistemului sanitar românesc se vede şi prin numărul tot mai mare de oameni de la noi care îşi caută sănătatea în străinătate. Cel mai bun exemplu este legat de Spitalul WPK din Viena, unde în 2017 au fost internaţi peste 600 de conaţionali ai noştri. Numărul este dublu faţă de 2016.

Speţe medicale

Statistica este dată chiar de unitatea medicală. Mare parte dintre pacienţi, mai precis 60%, au apelat la serviciile acestei unităţi pentru a li se aplica tratamente de ultim moment în combaterea cancerului. Restul au venit pentru ortopedie, medicină sportivă, traumatologie şi în sfera cardiovasculară. Şi în România sunt clinici specializate în aceste domenii. Au fost şi pacienţi care au căutat în străinătate a doua opinie de specialitate, după ce primiseră în ţară un diagnostic. De ce au ales românii să se trateze la Spitalul WPK din Viena? Aceasta este o întrebare mai degrabă retorică.

Declaraţia oficială

“O contribuţie importantă la creşterea numărului de pacienţi români a avut-o deschiderea reprezentanţei WPK în Bucureşti în 2016 şi lărgirea echipei dedicate pacienţilor internaţionali, atât la Viena cât şi la Bucureşti. Spitalul nostru este recomandat atât de către medicii vienezi şi internaţionali cu care colaborăm pe aspecte clinice sau ştiinţifice, cât şi de foştii pacienţi de diverse naţionalităţi. În plus, Viena este o destinaţie medicală foarte căutată datorită competenţelor de elită oferite şi a tradiţiei şcolii medicale vieneze” este declaraţia dată pentru Mediafax de Ema Diea Hafner, director al Departamentului de Marketing şi Business Internaţional al spitalului Wiener Privatklinik.

Mai trebuie spus că acest spital din Viena e căutat de oameni din multe ţări. Dintre pacienţi, 45% sunt străini.

 

 

 

Source URL: https://www.stiriutile.ro/spitalul-wpk-din-viena-invadat-de-romani-2017/