Spectacole/Concertele internaţionale în România, în 2017

Spectacole/Concertele internaţionale în România, în 2017
02 februarie 2017 Printează articolul

Deşi nu ne putem lăuda cu săli de spectacole grandioase, de ceva ani artiştii internaţionali nu ne mai ocolesc şi sunt mereu prezenţi şi la noi, astfel că vă prezentăm concertele internaţionale în România, în 2017. Mai cunoscuţi sau nu, cu mai mulţi sau mai puţini fani, românii vor găsi cu siguranţă un artist care să le fie pe plac. Iată cele mai importante spectacole din 2017.

Februarie

21 februarie – Jethro Tull 

Paionaţii de rock vor avea parte de o seară specială la Sala Palatului, în 21 februarie. De la ora 20:00, Jethro Tull, împreună cu Ian Anderson şi ceilalţi instrumentişti ai trupei îi vor încânta iarăţi pe fanii lor din România. Formația care a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea este pregătită de un show special pentru fanii din România. „JETHRO TULL performed by Ian Anderson“ este un spectacol ce îmbină muzica cu arta interpretativă şi reuşeşte să creeze o seară plină de magie pentru fanii rockului. Nu vor lipsi piese celebre precum „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll“ sau „Too Young to Die“.

Preţul unui bilet la categoria VIP este cuprins între 250 şi 380 de lei, iar la celelalte categorii costă între 75 şi 200 de lei.

 

23 şi 25 februarie – Kenny Garrett 

Pe 23 şi 25 februarie, iubitorii de jazz se pot delecta în compania lui Kenny Garrett.

“Nu vă aşteptaţi să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte!” spune Kenny Garrett care, mai mult decât orice alt artist în jazzul tradițional de astăzi, este cunoscut pentru felul in care face publicul să vrea să se ridice și să se miste pe groove. Kenny Garrett este considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale”, iar de către The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”. Kenny Garrett a câștigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumărate alte premii, distincţii, nominalizări, el fiind frecvent selectat în topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.

Kenny Garrett va concerta pe 23 februarie, de la ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti şi pe 25 februarie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. La Sala Radio din Capitală, preţul biletelor la concertul lui Kenny Garrett este cuprins între 105 şi 185 de lei, astfel: Categoria 1 – 185 lei; Categoria 1A – 165 lei; Categoria  2 – 145 lei; Categoria 2A – 135 lei; Categoria 3 – 115 lei; Categoria 4 – 105 lei.

La spectacolul de la Cluj Napoca al lui Kenny Garrett, preţul biletelor este cuprins între 60 şi 155 de lei. Mai multe detalii şi rezervări de bilete sunt disponibile pe site-ul http://www.eventim.ro/ro/artist/kenny-garrett-1340/profile.html.

Martie

5 martie – Joshua Radin 

Pe data de 5 martie, de la ora 21:30, Joshua Radin va susţine un concert la Hard Rock Café. Cu șase albume de studio care au ajuns pe primele locuri în topurile americane și un timbru vocal ce rămâne lipit de suflet, Joshua Radin a devenit în scurt timp compozitorul preferat al unor celebre producții TV. Piese precum „Winter”, „I’d Rather Be With You” și „Brand New Day” au zburat rapid peste ocean și au ajuns pe buzele multor europeni plasând albumul „Simple Times” în top 10 UK la doar câteva zile de la lansare. Cel mai recent material de studio al artistului, „Onward and Sideways” a fost lansat în 2015 și a fost descris de către critici ca fiind „tasteful, delicate, and ineffably gentle”, trei caracteristici ce descriu cu acuratețe stilul muzical inconfundabil al lui Radin. Un bilet la categoria VIP (loc la masă, în fața scenei) costă 125 de lei, iar cele cu acces general (la masă, în sală) şi  fără loc costă 85 de lei.

Biletele se găsesc în format electronic pe http://www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică de 1.800 de puncte http://www.iabilet.ro/retea, adică în Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agenţiile Perfect Tour, standul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilelete Metrorex), Magazinele Uman şi IQ BOX, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara, la Hard Rock Café, precum şi în ziua concertului la intrare dar şi pe aplicaţiile de IOS şi Android iaBilet.

2 – 6 martie – “Kazacii zburători” 

Supranumiţi „Kazacii Zburatori”, artiştii  Ansamblului Academic Kalyna aduc dansurile ucrainene în premieră.

“Kazacii Zburători” aduc în cele trei oraşe (Cluj Napoca, Timişoara şi Bucureşti) din România coregrafii spectaculoase şi momente muzicale folclorice, impresionând spectatorii prin virtuozitate şi autenticitate. Artiştii se transpun în vremurile în care flăcăii falnici străbăteau pădurile ucrainene mânaţi de setea de dreptate, dar şi de dorul fetei iubite. Spectacolul cazacilor este completat de instrumentele tradiţionale şi costumele populare ucrainiene, de o frumuseţe aparte.

Ansamblul este format din cor, balet şi orchestră, în total cei 47 de membri aducând pe scenă adevărate musicaluri folclorice. Fondat la Kiev, în anul 1981,  Ansamblul Academic Kalyna poartă de 35 de ani folclorul local în jurul lumii.

Ansamblul va face un turneu în mai multe orașe din România, la București poposind pe 6 martie. Programul spectacolelor este următorul:

  • Joi, 2 martie, ora 20:00 – Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca. Preţul biletelor este între 150 de lei (categoria 2) şi 200 de lei (categoria 1).
  • Sâmbătă, 4 martie, ora 20:00 – Opera Naţională din Timişoara. Preţul biletelor este între 200 de lei (categoria 2) şi 250 de lei (categoria 1).
  • Luni, 6 martie, ora 20:00 – Teatrul Naţional din Bucureşti. Aici, există doar bilete categoria 1, preţul fiind de 250 de lei.

6 – 10 martie –  Richard Clayderman

Unul dintre pianiștii cu mare succes la public, Richard Clayderman, le va oferi doamnelor din România cel mai frumos mărţişor – un concert dedicat lor, cu piese atent selectate pentru o atmosferă plină de delicatețe și romantism. Artistul îşi va începe seria de concerte pe 6 martie, la Timişoara, şi o va încheia la Galaţi, pe 10 martie. La toate concertele din ţară, cu excepţia Bucureştiului, există trei categorii de bilete: Categoria VIP – 250 de lei, Categoria 2 – 200 de lei, Categoria 2 – 150 de lei.

În Capitală, sensibilul pianist se va întâlni cu doamnele la Sala Palatului, chiar de ziua lor, de 8 martie.

Programul complet al concertelor este următorul:

  • Luni, 6 martie, ora 19:30 – Timişoara, Sala Constantin Jude (Olimpia). Preţul biletelor este între 150 de lei (categoria 2) şi 250 de lei (categoria VIP).
  • Marţi, 7 martie, ora 19:30 – Sala Polivalentă.
  • Miercuri, 8 martie, ora 20:00 – Sala Palatului. Preţul biletelor este cuprins între 99 şi 350 de lei, astfel: Categoria VIP – 350 de lei, Categoria I – 250 de lei, categoria 2 – 200 de lei, categoria 3 – 140 de lei, categoria 4 – 99 de lei.
  • Joi, 9 martie, ora 19,30 – Sala Sporturilor Constanţa.
  • Vineri, 10 martie, ora 19:30 – Sala Sporturilor Galaţi.

17 martie – The Fab Beatles 

Pe 17 martie, la Hard Rock Café, The Fab Beatles (formaţie fondată în 1991, în Marea Britanie) va aduce un tribut celebrei formații Beatles. Celebrele melodii ale trupei britanice, precum „Let It Be“, „Yesterday“, „All You Need Is Love“, „Hey Jude“, „Yellow Submarine“ etc. vor fi  auzite în premieră în interpretarea celei mai cunoscute trupe-tribut Beatles din Marea Britanie. Biletele costă între 120 şi 40 de lei, anume: Categoria VIP – 120 de lei (întâlnire cu artiştii, poză şi autograf), Categoria 1 – loc la masă în faţa scenei – 90 de lei, Categoria 2 – loc la masă în sală – 70 de lei, Categoria 3 – loc în picioare – 40 de lei. Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro, www.bilete.ro si direct la Hard Rock Café.

Aprilie

20 aprilie – Pink Martini

Mica orchestră Pink Martini se întoarce în România pentru a concerta pe 20 aprilie, de la ora 20:00, la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „Je dis oui!“, lansat în toamna anului 2016.

Cu un sound ce îmbină influențe variate, de la cuban-jazz și muzică de cameră până la marșuri braziliene și soundtrack de film noir, membrii orchestrei și-au etalat până acum repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume. Storm Large este vocea care îi va însoți în noul turneu european. Pink Martini a luat ființă in 1994, în Oregon, Portland, orașul natal al lui Lauderdale, liderul trupei.

Biletele costă între 120 şi 280 lei, în funcţie de categorie, mai exact în funcţie de distanţa faţă de scenă, anume: 120 de lei, 145 de lei, 190 de lei, 220 de lei şi 280 de lei (VIP).

 24 aprilie – Gregory Porter

Pe data de 24 aprilie, Gregory Porter va susține un concert în premieră în România, la Sala Palatului. “Gregory Porter e vocea generației sale de muzicieni și primul nume din jazz-ul mondial. Americanul e un vocalist total – nu doar pentru că stăpânește și transformă întreg spectrul gospel, blues, R&B și soul – ci și pentru că o face în fața unui public eterogen, cu preferințe muzicale dintre cele mai diverse.”, se spune pe http://www.eventim.ro.

Născut în 1971 în Sacramento, Porter se pregătea de o promițătoare carieră în fotbalul american, pe care a întrerupt-o din cauza unei accidentări la umăr. Încurajat de mama sa care era pastor, cântă de mic în biserică, obisnuindu-se treptat cu audiența și emoțiile scenei.

Răsfățatul Americii și al marilor festivaluri de jazz precum Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival, Gregory Porter are un incredibil succes comercial, iar timbrul lui de bariton vine cu ștampila unui număr impresionant de albume vândute, dar și numeroase premii: un Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, două Jazz FM Awards, dar și titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards în 2014.

Arma secretă a lui Gregory Porter este inteligența lui muzicală și felul în care alege s-o exprime. Geniul său se ascunde în compoziții, întotdeauna semnate de el însuși, fiind unul dintre puținii vocaliști care creează precis pentru punctele lui forte.

Mai

9 mai – Diego el Cigala

Iubitorii de flamenco îl pot asculta pe Diego el Cigala, care vine pentru prima dată în România. Considerat unul dintre cei mai inovatori artişti ai secolului, Diego el Cigala va concertape 9 mai, la Sala Palatului din Bucureşti.  Este recunos­cut pentru ames­tecul de genuri exotice din muzica sa, dominând stilul flamenco. Dar în melodiile sale se regăsesc şi armonii cubaneze, influenţe de jazz şi ritmuri de folk latino-american.

13 mai – Deep Purple 

Cunoscuta trupă hard rock Deep Purple revine în concert în România. Concertul face parte din  turneul „The Long Goodbye“, în care va promova noul album, „Infinite“, considerate, la prima vedere, una dintre cele mai valoroase producții ale muzicii rock. Spectacolul din România va avea loc pe data de 13 mai, în parcarea A a complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Biletele, care costă între 130 de lei şi 501,10 lei, în funcţie de categorie, sunt disponibile pe www.eventim.ro şi http://www.viagogo.com/ro.

Graţie faptului că în ultima vreme a explorat noi stiluri, trupa a stârnit interesul celor ce nu erau născuți pe vremea în care Deep Purple se afla în topurile industriei muzicale.

Iunie

22 iunie – Andrea Bocelli

În fascinanta lume a operei, un alt titan al genului este Andrea Bocelli, legendarul tenor revenind în România pe 22 iunie. Concertul care va avea loc în Piaţa Constituţiei şi va fi unul special, va permite întâlnirea artistului cu fanii săi, pe care îi va încânta încă o data. Pe lângă repertoriul său de operă, Bocelli îi va fascina pe pasionaţii genului şi cu interpretări unice ale celor mai îndrăgite hituri ale sale. Concertul se va desfășura pe data de 22 iunie la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei.  În Capitală, preţul biletelor variază între 250 şi 950 de lei, în funcţie de categorie, anume: Magenta 5 – 250 de lei, Magenta 4 – 350 de lei, Magenta 3 – 450 de lei, Magenta 2 – 550 de lei, Magenta 1 – 750 de lei, Magenta VIP – 950 de lei. Un al doilea concert al celebrului Andrea Bocelli va avea loc în 25 iunie, la Cluj Napoca (Cluj Arena), preţurl biletelor fiind cuprins între 145 şi 675 de lei (Magenta 5 – 145 de lei, Magenta 4 – 255 de lei, Magenta 3 – 355 de lei, Magenta 2 – 455 de lei, Magenta 1 – 555 de lei şi Magenta VIP – 675 de lei).

Iulie

23 iulie – Depeche Mode

Îndrăgita trupă Depeche Mode revine în România pentru a susține un concert în Cluj Napoca, pe data de 23 iulie.  Cluj Arena pe 23 iulie 2017. Concertul, organizat de Emagic, face parte din Global Spirit Tour, turneu care va promova viitorul album „Spirit”, care va fi lansat în această primăvară. .

La o întâlnire cu presa italiană, Depeche Mode a dezvăluit detalii și despre noul album, ”Spirit”. Albumul a fost produs de James Ford, care, conform solistului Dave Gahan, ”a contribuit la realizarea unui material cu un sound incredibil”.

”Spirit” va fi cel de-al 14-lea material discografic al formației. Biletele costă între 131 şi 487 de lei, în funcţie de categorie.

August

3-6 august – Untold Festival 

Cea de-a treia ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-6 august 2017. Un noul val de abonamente a fost disponibil din data de 27 ianuarie 2017, de la ora 18:00. Preţul final al abonamentelor costă 550 de lei plus taxe, iar pentru un bilet pentru o zi  trebuie plătiţi 200 de lei plus taxe. Cel mai scump este abonamentul VIP Early Bird pentru 4 zile, care ajunge la 800 de lei plus taxe.

Primele nume confirmate la UNTOLD Festival  sunt: Afrojack, Armin van Buuren, Axwell^Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix si Steve Aoki.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu