Shopping online: vă puteți răzgândi în 14 zile

Shopping online: vă puteți răzgândi în 14 zile
07 ianuarie 2016 Printează articolul

Cumpărăturile de pe Internet iau din ce în ce mai mare amploare. Avantajele principale ale acestui tip de comerț sunt că puteți compara mai multe oferte în același timp și că nu trebuie să vă plimbați prin magazine, ci doar navigați pe Internet din confortul casei.
Un alt avantaj major al cumpărăturilor online este că vă puteți răzgândi în termen de 14 zile calendaristice, fără a oferi vreo explicație și fără penalități, în afara celor stabilite prin lege.
Cele 14 zile se calculează de la data semnării contractului pentru servicii sau de la momentul livrării pentru produse. Dacă înainte de încheierea contractului nu ați fost informați cu privire la existența dreptului de retragere, termenul în care puteți renunța la contract este de 12 luni.
Vă puteți exercita dreptul de retragere fie completând un formular pus la dispoziție de agentul economic (de regulă, online), fie trimițând un mesaj din care să reiasă clar intenția de renunțare la produsul sau serviciul achiziționat și în care să specificați cel puțin următoarele: identitatea dvs, numărul și data comenzii, produsul, prețul plătit.
Produsul îl puteți trimite înapoi pe cont propriu, conform instrucțiunilor de pe site-ul profesionistului, sau puteți aștepta să fie preluat de acesta de la dvs. În cazul în care plătiți curierul pentru returul produsului, nu aveți dreptul de a solicita rambursarea acestei sume. Comerciantul trebuie să vă ramburseze întreaga sumă plătită, inclusiv taxele de livrare, dacă acestea au fost incluse în prețul final, în termen de 14 zile calendaristice.

Ecepții de la regulă

Există însă și contracte din care nu vă puteți retrage:
• funizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau expira rapid;
• furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de dvs;
• furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
• furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament;
• furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de dvs. sau personalizate în mod clar;
• furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
• contractele încheiate în cadrul unei licitaţii.
• prestarea de servicii de transport, cazare, agrement, închiriere de mașini sau catering.

Reclamații

Dacă ați achiziționat un produs de pe un site din România, iar comerciantul nu vă respectă dreptul de retragere și nu reușiți să ajungeți la o înțelegere pe cale amiabilă, vă puteți adresa Autorități Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Modalitatea în care puteți depune reclamație se regasește la adresa http://www.anpc.gov.ro, secțiunea Protecția Consumatorilor/ Reclamații.
Dacă sunteți cetațean român și ați achiziționat produsul de pe un site din UE, iar agentul economic refuză să vă returneze banii după ce v-ați exercitat dreptul de retragere, vă puteți adresa cu o reclamație Centrului European al Consumatorilor din România (ECC Romania). Procedura prin care puteți depune reclamație se regăsește la adresa http://www.eccromania.ro, secțiunea Protecția Consumatorilor/ Reclamații.
“Păstrați o copie a mesajului de retragere din contract și a răspunsului comerciantului sau a mesajului de confirmare a trimiterii formularului online de retragere. Urmați instrucțiunile profesionistului cu exactitate, în special în privința ambalării produsului. Fotografiați produsul înainte de ambalare și expediere sau filmați întreg procesul de ambalare pentru a confirma integritatea produsului la momentul expedierii.”, recomandă Irina Chirițoiu, director ECC Romania.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu