Scandal în jurul noului Târg de Crăciun din Piaţa Victoriei

Scandal în jurul noului Târg de Crăciun din Piaţa Victoriei
30 noiembrie 2017 Printează articolul

Un adevărat scandal s-a declanşat în jurul noului Târg de Crăciun din Piaţa Victoriei. Primarul general răspunde contestatarilor acestei iniţiative. O serie de partide şi organizaţii civice au criticat dur intenţia Primăriei Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. Acest târg ar urma să fie deschis din 5 decembrie şi să se defăşoare acolo până în preajma Crăciunului. Primăria vrea să instaleze mai multe căsuţe din lemn în mijlocul pieţei.

În replică, atât unele partide de opoziţie, cât şi organizaţii civice au solicitat Primăriei Capitalei să nu amplaseze târgul în Piaţa Victoriei, un spaţiu în care de regulă se adună manifestanţi care îşi exprimă nemulţumirea faţă de deciziile guvernamentale. Consilierii municipali PNL şi USR au cerut clarificări legate de oportunitatea amplasării noului Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. În spaţiul public au apărut păreri legate de faptul că târgul ar avea mai degrabă scopul de a împiedica desfăşurarea unor manifestaţii antiguverna-mentale, deja anunţate pentru luna decembrie.

Apel la solidaritate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a emis un comunicat în care susţine că târgul are ca scop doar să solidarizeze oamenii în spiritul sărbătorilor de iarnă.

„Cred cu tărie că accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, și nu pe cele care ne dezbină, mai ales că pe 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri! În acest spirit, am considerat că Sărbătorile de Iarnă — Moș Nicolae, Crăciunul, Anul Nou — trebuie celebrate într-un mod în care să aducă bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului nostru. În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de sărbători sau pur și simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Același lucru ne-am propus și noi să facem în București, cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse”, arată elilul Capitalei.

Apel la spiritul Crăciunului

Primarul general susţine că nu doreşte să restrângă dreptul cetăţenilor la exprimarea opiniei în cadrul manifestaţiilor de stradă.

„Nu intenționăm să intrăm în conflict cu nimeni și nici să restrângem în vreun fel drepturile cetățenilor. De aceea sunt cu atât mai greu de înțeles luările de poziție eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie. Spiritul Crăciunului presupune să fim, dacă nu mai buni, măcar mai toleranți și să învățăm să privim cu mai multă atenție la nevoile celor de lângă noi. Să ne bucurăm, așadar, împreună, de luna decembrie — o lună a darurilor, prieteniei, bunăvoinței, solidarității și altruismului”, conchide primarul general.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu