România, locul I la Balcaniada de Informatică

România, locul I la Balcaniada de Informatică
25 septembrie 2015 Printează articolul

Prin cele patru medalii obţinute, lotul olimpic al României s-a situat şi anul acesta pe locul I în clasamentul pe naţiuni. Lotul naţional de informatică al juniorilor a cucerit trei medalii de aur şi una de bronz la cea de-a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori.
Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriştoiu (clasa a VII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), care a obţinut medalia de bronz.
Competiţia s-a desfăşurat la Ohrid, în Macedonia şi a reunit 38 de concurenţi din nouă ţări. Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Ionel-Vasile Pit-Rada, cadru didactic la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin. În fotografie, medaliaţii sunt alături de profesorii lor coordonatori.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu