Reguli noi în taximetrie. Şoferul şi clientul nu au voie să poarte unele discuţii

Reguli noi în taximetrie. Şoferul şi clientul nu  au voie să poarte unele discuţii
19 decembrie 2017 Printează articolul

Municipalitatea a instituit reguli noi în taximetrie. Printre altele, şoferul şi clientul nu au voie să poarte unele discuţii, de fapt nu vor vorbi despre politică, religie şi sex. Aberaţie maximă! Consilierii care au votat această aberaţie pare că sunt tot mai bolnavi. Taximetriştii din Bucureşti au de azi un nou cod de etică. Ei nu au voie să poarte discuţii în contradictoriu cu clienţii şi să nu deschidă subiecte sensibile, în timpul călătoriei, despre politică, religie şi sex.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a avut în şedinţa de azi un punct în plus faţă de lista iniţial prevăzută. Este vorba despre o hotărâre de modificare a unei hotărâri anterioare a taximetriei. Noua reglementare obligă fiecare companie din acest domeniu să aibă un dispecerat propriu. Mă rog, să funcţioneze printr-un dispecerat autorizat.

Unele reglementări, pur şi simplu idioate

În altă ordine de idei, CGMB impune fiecărui şofer care se ocupă de taximetrie să aibă un comportament civilizat faţă de clientul său. Taximetristul trebuie să fie îmbrăcat decent, să nu fumeze în timpul cursei, să nu vorbească la telefon, să nu dea muzica tare ori să nu asculte un gen muzical care nu e pe placul clientului. Dar trebuie să pună muzica pe care o vor clienţii. Adică dacă se cer manele să le pună taximetristul manele? Este evident că şi această reglementare este o maximă aberaţie. De fapt, este o idioţenie. Păi se tâmpeşte şi taximetristul dacă într-o zi va da de clienţi care vor doar manele. Şi mai ales să nu intre în discuţii care pot duce la contradicţii cu clientul. De pildă, despre politică, religie şi sex. Reglementări în majoritate cretine. Taximetristul nu poate să refuze o cursă, indiferent de motiv.

UBER, în continuare LIBER prin Bucureşti

În schimb, UBER e liber să facă taximetrie în continuare. Nu apare nici un cuvinţel în această HCGMB. Aşa că, stimata primăriţă Firea nu a avut curaj să atace şi situaţia UBER, adevărata problemă pe care o reclamă companiile de taximetrie autorizate să desfăşoare activitate de transport de persoane. Să nu mai vorbim şi de companiile de taximetrie cu licenţă de Ilfov. Dar nici nu se va întâmpla vreodată ceva în acest sens. Nu are nimeni curaj să huşuie respectivele companii, în situaţia în care acestea învârt sume de bani astronomice. Aşa că, primăriţa Firea şi consilierii majoritari ai PSD doar mimează reglementările.

Staţiile pentru taxi, o raritate

Apropo, că mi-am amintit, d-na Firea, când veţi fi capabilă să reglementaţi şi situaţia staţiilor pentru taxi? Că acestea sunt cu adevărat o raritate. De ce taximetriştii nu au dreptul să aibă staţii de taxi bine amplasate şi marcate în acest sens, neocupate de către autoturismele particulare, şi doar să fie hăituiţi de poliţiştii locali? Poliţişti locali care doar cu asemenea activităţi îşi ocupă timpul. Pardon, să nu uit, îi mai escortează şi pe hingheri când aleargă să prindă nişte amărâţi de căţei abandonaţi şi flămânzi de pe stradă. Şi căţeii respectivi au ajuns pe stradă tot din cauza unor semeni de-ai noştri lipsiţi de suflet. Dar şi ai unor firme şi servicii comunitare care în loc să bage banii în sterilizarea reală a căţeilor au mâncat banii pe alte tâmpenii. Dar, aşa cum ştim, DNA nu suflă nici un cuvinţel. Faimoasa Codruţa şi ai săi procurori nu au fost capabili să găsească şi vinovaţii pentru sifonarea banilor alocaţi pentru căţeii comunitari. Un popor cu nişte conducători care nu sunt capabili să rezolve problemele reale, ci fac doar figuraţie pentru viitoarea campanie electorală.

 

Textul integral al hotărârii CGMB, inclisv expunerea de motive, îl găsiţi aici. HCGMB

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu