Recital Costin Soare la Castelul Peleş. „De la Paganini la Piazzolla” 

Recital Costin Soare la Castelul Peleş. „De la Paganini la Piazzolla” 
14 iunie 2018 Printează articolul

Un recital susţinut de Costin Soare la Castelul Peleş, intitulat „De la Paganini la Piazzolla”, îi va încânta iarăşi pe iubitorii muzicii clasice, de la acordurile celebrului violonist Niccolò Paganini, până la cele ale tangoului lui Astor Piazzolla.

Sâmbătă, 16 iunie, în Sala de Muzică a Castelului Peles, de la ora 16:00,  se va desfăşura recitalul intitulat „De la Paganini la Piazzolla” susţinut de Costin Soare.

„Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu şase turnee naţionale la activ, („De la Bach la Beatles” şi turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, de exemplu), Costin Soare propune acum un program care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Manuel de Falla, Heitor Villa-Lobos sau Agustin Barrios Mangore, pendulând între virtuozitate şi delicateţe, între energie intensă şi intimitate.”, subliniază Asociaţia Pro Valores.

Accesul publicului se face pe bază de invitație, care poate fi obținută trimiţând o solicitare scrisă la adresa de e-mail: peles.ro@gmail.com.

Chitaristul Costin Soare

Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la CNA „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume. Cu o experienţă de şase turnee naţionale la activ („De la Paganini la Piazzolla”/2018, „De la Bach la Beatles”/2017; turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), două CD-uri, unul lansat în 2017, „Twenty Shades of Music”- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, celalălalt în 2014 („Nocturne şi dansuri”), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Amănunte suplimentare sunt disponibile pe: www.asociatiaprovalores.ro

Evenimentul de sâmbătă este înscris în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii, manifestare organizată de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

 

Sursa foto: http://www.iconarts.ro

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu