Promovarea turistică în Alba Iulia, cu ajutorul codurilor QR

Promovarea turistică în Alba Iulia, cu ajutorul codurilor QR
17 noiembrie 2017 Printează articolul

Promovarea turistică în Alba Iulia se face cu ajutorul codurilor QR. Autorităţile din Alba Iulia au creat un sistem modern şi eficient de informare turistică. Monumentele din acest oraş îşi spun povestea cu ajutorul plăcuţelor cu cod QR aplicate pe clădiri. Operaţiunea de montare a plăcuţelor este în plină desfăşurare. Codul poate fi scanat prin intermediul telefnului mobil, după care puteţi accesa baza de date, scrisă, dar şi audio şi video, care descrie istoria monumentului respectiv. Plăcuţele sunt amplasate la înălţimea potrivită, încât codul să poată fi uşor scanat de fiecare turist în parte.

Câteva explicaţii

„După scanarea codului QR, utilizatorul ajunge la povestea dedicată obiectivului în cauză, disponibilă în format text, dar și audio-video. Ajuns aici, are posibilitatea de a selecta limba în care vrea să afle povestea: română, engleză, franceză sau italiană. Astfel, turiștii români și străini au acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic în timp real. În plus, se pot bucura de o experiență inedită și pot pleca din Alba Iulia cu amintiri frumoase”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei din Alba Iulia.

Proiectul “Descoperă patrimoniul cultural din Alba Iulia prin QR Cod” este aplicat de Primăria din Alba Iulia, cu ajutorul unei cofinanţări din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu