„Prima casă”. Dobânda maximă scade de la 2,50% la 2%

„Prima casă”. Dobânda maximă scade de la 2,50% la 2%
09 ianuarie 2018 Printează articolul

Programul „Prima casă” va continua şi în acest an, în 2018, şi potrivit Guvernului dobânda maximă scade de la 2,50% la 2%.  Executivul a stabilit că statul va garanta totalul creditelor din acest sector cu suma totală de două miliarde de lei. În acelaşi timp, potrivit unui comunicat oficial, a fost modificată Hotărârea de Guvern nr. 717 din 2009 în ce priveşte normele de aplicare a acestui program. Cel mai important element nou e legat de marja maximă de dobândă, care a coborât de la 2,50% la 2%.

Anunţ oficial

“Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanţări care pot fi acordate în cadrul programului ‘Prima casă’, eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanţii în anul 2018, clarificarea principiilor de realocare către finanţatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum şi simplificarea procedurii de radiere în situaţia respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului”, se arată în comunicatul de presă.

Obligaţia finanţatorilor

Urmează ca în termen de şapte zile, după publicarea acestui nou act normativ, finanţatorii să transmită Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii – IFN şi Ministerului Finanţelor care sunt costurile totale aplicate în acest an finanţărilor garantate de stat în privinţa construcţiei de locuinţe.

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu