Posturi vacante în UE/Asistenţii medicali sunt căutaţi în Italia

Posturi vacante în UE/Asistenţii medicali sunt căutaţi în Italia
29 decembrie 2016 Printează articolul

Angajatorii din Spaţiul Economic European, (Uniunea Europeană, plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia) oferă, prin intermediul reţelei EURES, 942 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (www.anofm.ro) sunt oferite de angajatorii din Italia, după care urmează cei din Malta, Germania etc.

Posturile vacante

Cele 942 de locuri de muncă vacante în UE sunt disponibile în următoarele ţări:

  • Italia – 280 de locuri de muncă: 150 pentru asistent medical, 100 pentru infirmier şi 30 pentru îngrijitor persoane.
  • Malta – 200 locuri de muncă: 200 pentru șofer autobuz și tramvai.
  • Germania – 103 locuri de muncă:15  pentru electrician în construcţii, 10 pentru asistent medical, 10 pentru șofer de autobuz, 7 pentru operator stivuitor, 5 pentru mecanic auto, 5 pentru operator mașini, 5 pentru lucrător în metalurgie, 3 pentru bucătar, 3 pentru faianțar, 2 pentru comisionar, 2 pentru lucrător în producție, 2 pentru lucrător în depozit, 2 pentru măcelar, 2 pentru mecanic industrial, 2 pentru personal pentru curățenie, 2 pentru personal servire clienți, 2 pentru tinichigiu, 1 pentru casier, 1pentru  commis de cuisine, 1 pentru chef de rang, 1 pentru dulgher, 1 pentru inginer în construcții civile, 1 pentru laborant, 1 pentru manager adjunct restaurant, 1 pentru personal în domeniul gastronomiei de sistem, 1 pentru sudor MAG, 1 pentru specialist IT, 1 pentru șef de schimb, 1 pentru tâmplar, 1 pentru țiglar, 1 pentru zugrav.
  • Marea Britanie – 102 locuri de muncă: 100 pentru îngrijitor persoane, 2 pentru asistent medical.
  • Slovacia – 77 locuri de muncă: 30 pentru șofer autocamion transport internațional, 20 pentru lucrător în asamblarea echipamentelor electrice, 20 pentru operator în producție, 7 pentru îngrijitori persoane/infirmieri.
  • Cehia – 71 locuri de muncă: 30 pentru șofer autobuz, 15 pentru șlefuitor/pilitor, 10 pentru șofer profesionist camion (Europa), 5 pentru electrician auto, 5 pentru mecanic auto, 3 pentru inginer mecanic, 2 pentru cercetător postdoctoral, 1 pentru tehnician în electronică.
  • Irlanda – 22 locuri de muncă: 11 pentru ciontolitor tranșator carne, 10 pentru crescători de animale pentru producția de lapte și carne, 1 pentru mecanic utilaje.
  • Austria – 20 locuri de muncă: 10 pentru lucrător forestier, 10 pentru zugrav.
  • Belgia – 18 locuri de muncă: 3 pentru operator CNC, 1 brutar, 1 pentru electrician, 1 pentru electrician mentenanță, 1 pentru lucrător în producție (lucrător controlor final), 1 pentru mecanic camion (mecanic auto), 1 pentru mecanic întreținere, 1 pentru operator mașină (operator mercerizator textile), 1 pentru operator mașină de debitat/tăiat (debitator-eboșator), 1 pentru operator mașină adezivi (operator la mașini unelte semiautomate și automate, 1 pentru operator mașină (ștans)/operator la mașini unelte semiautomate și automate, 1 pentru patiser, 1 sudor semiautomat (operator la mașini unelte semiautomate și automate), 1 pentru tehnician poduri rulante (tehnician mașini și utilaje), 1 pentru tehnician mentenanță echipament instrumentat, 1 pentru tehnician electric mentenanță.
  • Ungaria – 15 locuri de muncă: 5 pentru muncitor în prelucrarea lemnului, 5 pentru muncitor în prelucrarea produselor din carne, 4 pentru agent de curățenie, 1 pentru șef de schimb.
  • Bulgaria – 10 locuri de muncă: 10 pentru operator în industria și prelucrarea lemnului.
  • Croația – 10 locuri de muncă: 10 pentru muncitor în construcții.
  • Spania – 6 locuri de muncă: 5 pentru șofer TIR internațional, 1 pentru maseur.
  • Norvegia – 6 locuri de muncă: 2 pentru brutar, 2 pentru patiser, 1 pentru ambalator și asistent panificație, 1 pentru șofer distribuitor.
  • Franța – 1 loc de muncă : 1 pentru lucrător hotelier.
  • Polonia – 1 loc de muncă: 1 pentru consultant client cu cunoștințe de limba română.

Detalii suplimentare

Persoanele interesate de unul dintre locurile de muncă prezentate fie pot accesa pagina de internet www.eures.anofm.ro, unde pot găsi detalii suplimentare privind job-ul respectiv, inclusiv termenul limită până la care este postul vizat disponibil, fie se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu