Posibile amenzi. Piaţa leasingului, luată serios la întrebări

Posibile amenzi. Piaţa leasingului, luată serios la întrebări
11 decembrie 2017 Printează articolul

Posibile amenzi pe piaţa serviciilor bancare, după ce piaţa leasingului a început să fie luată serios la întrebări. Consiliul Concurenţei anunţă că a efectuat două investigaţii inopinate pe piaţa serviciilor bancare. Primul control se referă la eventuale schimburi de informaţii cu caracter comercial, dar în acelaşi timp sensibile din punctul de vedere al conţinutului, între companiile care activează în zona leasingului financiar şi al creditului de consum. A doua cercetare a luat în vizor posibila coordonare în fixarea preţului sau în împărţirea pieţei între companiile din sfera leasingului operaţional şi a serviciilor conexe.

“Monitorizăm permanent această piață și pregătim declanșarea investigației de mai mult timp, iar un rol important l-au avut informațiile furnizate în luna august de una dintre părțile investigate, care a aplicat la programul de clemență”, a spus președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în cadrul comunicatului de presă.

La cât se ridică amenda

Acţiunile de control au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti, fiind necesare pentru clarificarea situaţiilor în care există eventuale practici anticoncurenţiale. Documentele ridicate după aceste controale se află acum sub analiza experţilor în domeniul concurenţei.

Dacă vor fi constatate încălcări ale regulilor în domeniul concurenţei, companiile implicate sunt pasibile de amenzi care vor ajunge până la 10% din cifra de afaceri. Există însă şi un program de clemenţă acordat companiilor care cooperează pe durata investigaţiei. Acestea ar putea obţine imunitate faţă de amendă sau o reducere a sancţiunilor.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu