Portugalia, noua campioană a Europei

Portugalia, noua campioană a Europei
11 iulie 2016 Printează articolul

Finala dintre Portugalia şi Franţa, din cadrul Campionatului European de fotbal, s-a soldat cu desemnarea Portugaliei drept noua campioană a Europei la fotbal, cu scorul 1-0. Un meci de fotbal foarte frumos, în care francezii au fost foarte siguri de victorie, iar portughezii au visat la prima cupă europeană din istoria lor. Singurul gol al finalei a fost reușit de Eder, care a tras un şut puternic din afara careului, şut care l-a învins clar pe portarul francez. Golul victoriei a venit însă abia în minutul 109, în a doua repriză de prelungiri. Cu atât mai mare a fost dorinţa portughezilor de a câştiga, mai ales că s-au văzut fără celebrul lor coleg Ronaldo, care a fost accidentat în minutul 9 şi, după două încercări de a continua jocul, a fost nevoit să părăsească terenul, plângând, în minutul 21.
Meritul de necontestat i-a aparţinut însă lui Rui Patricio, portarul echipei portugheze, care parcă a preluat plecarea lui Ronaldo şi şi-a ajutat echipa eroic, apărând câteva şuturi care puteau să ducă Franţa spre victorie.

Prima finală fără gol în 90 de minute

Portugalia – Franța a fost prima finală din istoria Campionatului European în care nu s-a înscris nici un gol în primele 60 de minute. Ei bine, această finală şi-a bătut şi propriul record, devenind prima finală fără gol în 90 de minute. Cum spuneam, golul victoriei a venit abia în a doua repriză de prelungiri, în minutul 109, prin şutul lui Eder.
Dacă francezii au fost extrem de activi şi mai mereu în careul advers, în prelungiri rolurile s-au schimbat, portughezii preluând frâiele jocului. Au atacat și au avut cele mai multe realizări, momentul culminant venind în minutul 109. După golul portughezilor, Franţa nu a mai avut putere să revină în meci, Portugalia câştigând meritat finala Euro 2016 şi primul său titlu European.

Sursa foto:

http://m.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Euro+2016/LIVE+TEXT+Portugalia+Franta+Euro+2016

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu