Plătim impozit și pentru terenul de sub casă

Plătim impozit și pentru terenul de sub casă
11 martie 2016 Printează articolul

O altă noutate adusă de Codul Fiscal 2016 este că, începand cu acest an, se datorează impozit şi pentru terenul de sub casă, adică terenul ocupat de clădire.
De asemenea, pentru terenul intravilan în suprafaţă de până la 400 mp, înregistrat în registrul agricol la altă categorie decat cea de teren cu construcţii, se datorează impozit calculat în mod similar impozitului pe teren având categoria de folosință de teren cu construcţii.

Noutăți la plata impozitului

“Impozitul este datorat pentru întregul an, de către persoana care deține bunul la data de 31 decembrie a anului anterior anului de referinţă. Drept urmare, persoanele care înstrăinează bunuri (clădiri, terenuri, mijloace de transport) în anul 2016 vor trebui sa achite impozitul aferent bunului înstrăinat pentru întregul an 2016, indiferent de luna din an când are loc înstrăinarea.”, ne-a declarant dl. Viorel Huidici, șeful Serviciului Taxe și Impozite Locale al orașului Chitila, județul Ilfov.
De exemplu, dacă pe 15 martie a.c. vă veți vinde apartamentul, obligația de a plăti impozitul pe clădire, implicit pentru terenul aferent apartamentului vândut, vă aparține dumneavoastră, în calitate de vânzător, cumpărătorul urmând să plătească impozitele abia de anul viitor.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu