Plata tuturor contribuţiilor într-un singur cont al Trezoreriei, amânată

Plata tuturor contribuţiilor într-un singur cont al Trezoreriei, amânată
28 decembrie 2017 Printează articolul

Plata tuturor contribuţiilorîntr-un singur cont al Trezoreriei, amânată. Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de azi amânarea cu şase luni a aplicării unei măsuri din domeniul fiscal. Este vorba despre plata în acelaşi cont unic a contribuţiilor sociale, dar şi a impozitului pe profit, pe venit sau pe dividende, cât şi a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

„Amânarea termenului de aplicare s-a stabilit având în vedere modificările legislative recent adoptate în domeniul fiscal, care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerinţe de raportare şi îndeplinire a obligaţiilor declarative şi de plată”, au declarat surse guvernamentale.

Posibile explicaţii

Ca atare, deşi iniţial era prevăzut ca această măsură să fie aplicată de la 1 ianuarie 2018, ea va intra în vigoare de la 1 iulie 2018.

La ora actuală, contribuabilii plătesc dările la Trezorerie în două conturi separate. Unul e pentru impozitul pe profit, pe venit şi pentru dividende, dar şi impozitul aplicat microîntreprinderilor, iar în alt cont se plătesc contribuţiile la pensie, sănătate şi şomaj.

Este posibil ca amânarea să aibă legătură şi cu sistemul care ar putea să dea rateuri, în sensul că oamenii ar putea plăti într-un cont unic, după care să vină la Fisc pentru corecturi. Cert este că autorităţile nu vor să creeze probleme. Cel puţin aşa sună informaţiile preliminare în această speţă.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu