Petiţie online pentru securizarea staţiilor de metrou

Petiţie online pentru securizarea staţiilor de metrou
14 decembrie 2017 Printează articolul

Petiţie online pentru securizarea staţiilor de metrou, după tragedia de la Dristor 1. O petiţie online circulă de ieri printre bucureşteni, peste 5.000 de oameni semnând pentru securizarea staţiilor de metrou, după tragedia de la Dristor 1. Semnatarii sunt în favoarea ideii ca în staţiile de metrou să fie instalate scuturi împotriva sinucigaşilor. Aceste scuturi ar trebui montate pe marginea peroanelor, astfel încât accesul spre calea de rulare a trenurilor să devină imposibil.

Dacă panourile nu se dovedesc viabile, atunci există alternativa instalării unor senzori care să ducă la întreruperea automată a circulaţiei trenurilor, în care, dintr-un motiv sau altul, un om ajunge pe calea de rulare. Modelul nu trebuie căutat sau inventat. Este suficient ca un reprezentant al Metrorex să dea o fugă la Londra şi să se inspire de la linia de metrou rapid Jubilee. Acolo, nici un călător nu are cum să fie împins sau să se arunce în faţa metroului. Există un sistem de securizare complet închis, uşile deschizându-se doar când ajunge metroul în staţie. Evident, mecanicii ştiu să oprească excat în dreptul acestor uşi şi imediat ce se deschid şi uşile metroului călătorii pot urca în vagoane (aşa cum se vede în foto).

O legitimă întrebare

Iniţiativa apare după tragedia recentă din staţia de metrou Dristor 1, în care o femeie a fost împinsă pe calea ferată de o individă care între timp a fost reţinută de poliţişti. Se cunosc însă alte situaţii în care unii oameni au decis să îşi pună capăt zilelor aruncându-se în faţa trenurilor de metrou.

Cazul femeii care a fost ucisă în staţia Dristor 1 ridică însă şi un alt aspect. Cel legat de lipsa de reacţie a oamenilor aflaţi în imediata apropiere a incidentului. Asta, în situaţia în care Dristor 1 e un important nod de metrou, tot timpul staţia fiind plină de călători.

 

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu