Patru universităţi din ţara noastră au fondat Institutul Român de Arheologie, în Atena

Patru universităţi din ţara noastră au fondat Institutul Român de Arheologie, în Atena
26 octombrie 2017 Printează articolul

Patru universităţi din ţara noastră au fondat Institutul Român de Arheologie, în Atena şi un amplu proiect al arheologilor români prinde viaţă în Grecia. Astfel, Universitatea din Bucureşti anunţă că e co-fondatoarea Institutului Român de Arheologie din Atena, inaugurat zilele trecute în capitala Greciei.

Patru instituţii de învăţământ superior din România şi-au uinit forţele, încă din 2012, pentru îndeplinirea acestui deziderat. Este vorba despre Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

Un proiect ambiţios

Noul Institut va aprofunda studii de arheologie preistorică, clasică și medievală, dar va forma şi tineri cercetători. Evident că toate acestea se vor face în cooperare cu specialiştii din Grecia. Totodată, arheologii români vor să demareze, alături de colegii lor greci, prin intermediul acestui Institut, un ambiţios proiect de cercetare arheologică în insula Chios, din Grecia, pe o durată de cinci ani.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu