Patru premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Geografie 2019

by stiriAdmin | august 11, 2019 1:26 pm

Lotul olimpic al României a obținut un rezultat foarte bun. Este vorba de patru premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Geografie 2019, a XVI-a ediţie, anume o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiția găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Național din Iași) și-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanță similară.

Elevii laureați cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București). Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie din anul școlar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfășurat la Iași.

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfășurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august, cu participarea a peste 190 de elevi din 48 de ţări.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/patru-premii-pentru-romania-la-olimpiada-internationala-de-geografie-2019/